Inför Leeds United – Nottingham Forest

5 februari, 2016 - Robin Persson

Ett riktigt klassikermöte äger rum på Elland Road denna lördag när Nottingham Forest kommer till Elland Road och Yorkshire. Två jämbördiga klubbar tabell- och poängmässigt, men som vi fotbollsälskare nog gärna hade sett i Premier League inom en snar framtid. Bortalaget har tolv raka matcher utan förlust i The Championship och blir en svår nöt att knäcka.

Dougie Freedman är ett välbekant ansikte för oss Leeds supportrar. Den skotske managern har fått ordentlig fart på Nottingham Forest, efter att ha haft en mindre lyckad sejour i Bolton Wanderers. Eller vad sägs om tolv raka matcher utan förlust, och tre raka matcher utan ett insläppt mål? Som att det inte vore nog har Leeds haft förträffligt svårt för Forest på senare år, inte en seger på de sex senaste försöken. En tuff och jämn match på förhand, där Leeds kan avancera något i tabellen vid seger.

Leeds United

Det finns en del frågetecken försvarsmässigt i Steve Evans lag, vilka kommer till start? Både Liam Cooper och Sol Bamba testas sent innan avspark. Skulle ingen av dom kunna medverka lär Scott Wootton få flytta in i mittförsvaret med Guiseppe Bellusci. Egna talangen Lewis Coyle hoppas säkerligen på speltid som högerback om så är fallet.

Toumani Diagouraga blev målskytt senast mot Bolton i FA Cupen, men har dragits med en förkylning hela veckan. Osäker status på honom, men Alex Mowatt är äntligen tillbaka från skada. Chris Wood har fortsatta problem med sin lårskada och skall scannas (ännu en gång) innan man vet dess omfattning.

Nottingham Forest

Inga nya skadebekymmer för bortalaget att rapportera om, däremot får man tillbaka kanstspelaren Ryan Mendes.

Avspark

Klockan 16:00 svensk tid på Elland Road i Leeds.

Kommentera