Inför: Leeds United – Preston North End (Ligacupen)

27 augusti, 2018 - Linus.M

Det gäller för dig att visa vad du kan nu, Patrick.

Ligacupens andra omgång väntar. Efter att ha krossat Norwich med 3-0 borta i ligan är Leeds mer än redo att ta sig an nästa motstånd. Vi kan dock vänta oss ett roterat Leeds då fokus ligger på ligan fortsatt. 

Matchen mot Norwich såg på förhand ut att bli en tuff sådan, trots att Norwich inte imponerat jättemycket i år. Att möta dem borta är och har ofta varit svårt för oss men det visade sig vara en oro som man inte hade behövt ha. Hernandez hade lekstuga samtidigt som Klich fortsatte göra sina mål, vilket betydde tre poäng och ett Leeds som börjat säsongen otroligt bra. Man kan absolut hävda att vi hade en liknande start förra säsongen, vilket vi hade, men man får också titta på vilka lag vi har mött och slagit i år. Det är skillnad jämfört med förra säsongen, även om det är mycket som återstår självklart.

Vi ser ut att spela med ett mod och ett självförtroende som man sällan skådat i Leeds United, på senare år. Det gör att man fylls med hopp om att detta spel faktiskt kan fortsätta över en hel säsong. Nu väntar ett roterat lag mot Preston men visst hade det varit härligt om man kunde fortsätta vara obesegrade, även om ligan är det absolut viktigaste den här säsongen.

Leeds United
Med Bielsa vid rodret känns det ibland som att vi kan spela med elva koner och ändå vinna. Han verkar göra något med spelarna som ingen annan lyckats med på ett sådant här sätt. Mot Preston kommer spelare som Shackleton, Pearce, Bamford och kanske till och med Rey få starta. Bielsa uttalade sig på en presskonferens för någon vecka sedan om att han skulle vilja åka till Wembley, men inte som en åskådare. Dock verkar det trots detta bli ett lag där vi vilar våra bästa pjäser. Särskilt med tanke på att Middlesbrough väntar på fredag, vilket gör att nyckelspelare som Hernandez, Saiz och Klich med all säkerhet kommer få vila. Pontus Jansson har visserligen inte spelat mycket denna säsong men jag tror även han kommer få vila. Trots detta är jag inte orolig över att vi kommer göra en dålig prestation. Jag tror alla spelarna vill visa upp sig inför Bielsa och övertyga honom om att de ska starta. Alla verkar lyssna, förstå och tar in allt vad Bielsa säger. Det ska bli spännande att få se en ruskigt taggad Bamford, som måste ta alla chanser han kan när Roofe är såhär bra. Blackman, som kommer starta, måste också visa att han kan utmana BPF om målvaktsplatsen. Egentligen behöver jag inte nämna spelare för spelare, för det gäller alla positioner i år. Vill Rey ha något med A-laget att göra är detta matchen för honom och så vidare.

Preston North End
Preston har börjat allt annat än strålande i ligan. En vinst, en oavgjord och hela tre förluster på fem matcher har det blivit. Vinsten kom dessutom hemma mot QPR som å sin sida sett helt urusla ut både prestationsmässigt och resultatmässigt hittills. Det ser ut att bli ett roterat Preston också, med tanke på att även de måste fokusera på ligan. Detta gör att man inte ska vara för orolig om vi ändrar på startelvan helt. Preston hade en bra säsong när Simon Grayson, den gamla Leedstränaren, var tränare men efter det har det hackat i maskineriet. Även denna säsong ser ut att bli kämpig då starten är vad den är och spelarmaterialet detsamma. De sätter till exempel sitt hopp i anfallsväg till Lukas Nmecha, 19-åringen som knappt spelat A-lagsmatcher. Det sades att Leeds var intresserade av honom i sommar men då som ett tredjealternativ, det säger ganska mycket om Prestons nuvarande trupp.

Matchen & Tips
Med tanke på att Leeds är hemma kommer vi förmodligen också föra spelet. Bielsa brukar vilja spela sitt eget spel oavsett vad och det kommer inte vara någon skillnad på det nu. Spelarna som kommer spela är kapabla nog att förstå vad Bielsa vill och jag är helt säker på att de kommer kunna utföra det på ett väldigt bra sätt. 3-3-3-1 lär det bli, mycket oklart exakt vilka spelare som kommer spela dock. Får Saiz vila? Jag hoppas det men vem ska isåfall ta hans plats? Blackman, Pearce, Roberts, Harrisson och Bamford kan vi vara ganska säkra på kommer starta. Den ryggraden borde vara tillräcklig för att klara av Preston, även om det inte kommer bli lätt när man roterar så friskt. Leeds fortsätter dock på den inslagna vägen och vinner med 3-2 efter en händelserik match där Bamford fortsätter göra mål.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 20:45, tisdag 28/8.
TV? Nej! Den visas ej i Sverige eller på LUTV då det är en cupmatch.

Marching on Together!

Kommentera