Inför: Leeds United – QPR

8 december, 2018 - Linus.M

Får Jack Clarke äntligen chansen från start?

Det har blivit väldigt många segrar för Leeds den senaste månaden. En andraplats i tabellen är ett faktum och näst på tur står QPR.

Man mår väldigt bra som Leedssupporter i dagsläget. Senast vann man mötet mot topppkonkurrenten Sheffield United, vilket innebar att vi ökade på gapet som redan fanns. Den vinsten, som Jack Clarke och Pablo Hernandez löste åt oss, betyder nu att vi ligger på en andraplats i tabellen och att man kan ana ett litet gap. 39 poäng har Leeds spelat ihop hittills och i skrivande stund är det fem poäng ner till Derby som ligger på en sjundeplats. Efter den placeringen börjar det dock bli ännu fler poäng nedåt, vilket det gärna får fortsätta vara. Fokus ska dock ligga på vad man själv kan åstadkomma och det vi kan göra i helgen är att vinna mot mittengänget, Queens Park Rangers. 

Leeds United
Man visste att det skulle bli en spännande säsong med Marcelo Bielsa vid rodret, men att det skulle se såhär bra ut efter 20 spelade omgångar trodde nog inte många. Man är en poäng ifrån Norwich som ligger i toppen och möter nu ett överkomligt motstånd i helgen. Går allt som det ska kan gapet till konkurrenterna öka och vi kan förhoppningsvis äntligen få rycka. Man ska aldrig gå händelserna i förväg dock, vilket gör att vi istället, återigen, kan fokusera på våra skador istället. Det börjar nästan bli löjligt snart, för nu är skadorna alldeles för många. Visserligen är Patrick Bamford och Izzy Brown redo för bänken denna helgen, men i veckan skadade sig både Liam Cooper och Stuart Dallas. Cooper skadade sig och fick utgå i matchen mot Sheffield United, medan Dallas spelade med en bruten tå i samma match och nu är borta i flera veckor. Berardi, Ayling och Pearce är sedan tidigare borta från spel. Det är glädjande att både Bamford och Brown är redo, men backlinjen börjar se svagare och svagare ut. Aapo Halme kommer få komma in, återigen, som mittback och spela med Pontus Jansson. Halme är en helt ok mittback som säkert kan göra det bra i den enstaka matchen, men jag är personligen ganska oroad om han klarar av att lösa uppgiften för flera matcher. Jamie Shackleton, som i grunden är mittfältare, kommer agera högerback medan Ayling och Dallas rehabar. Där är jag mindre orolig då Shackleton visat sig göra ett väldigt gott jobb på den positionen, dessutom är han offensivt lagd vilket gör det hela ännu roligare. Jag tror följande bli vår startelva på lördag:

BPF
Shackleton, Halme, Jansson, Douglas
Phillips
Hernandez, Forshaw, Klich, Clarke
Roofe

QPR
QPR började säsongen alldeles katastrofalt med förluster som aldrig såg ut att sluta komma. Nu har man dock kommit på rätt sida igen och placerar sig på en 11:e plats i tabellen. Formen är inte fantastisk då den lyder 1-2-2 på de senaste fem matcherna. Deras bortafacit är inget att skryta med heller. De få vinster som man har kom mot till exempel Ipswich Town som placerar sig i botten av tabellen. Steve McClaren, som är huvudtränare, är ingen som skrämmer nämnvärt och jag ser inte hur de ska klara av att rubba Bielsa och Leeds. Dessutom har de en skada på Olamide Shodipo som ligger och stör.

Matchen & Tips
QPR kommer inte vara det bästa laget som kommer komma till Elland Road den här säsongen. Steve McClaren kommer definitivt inte vara den bästa tränaren som besöker Elland Road den här säsongen heller. Leeds kommer landa på 71% i bollinnehav och 3-0 kommer det stå på resultattavlan när domaren blåser för slutsignalen. Jack Clarke får chansen från start, istället för Alioski, och får således göra ett mål samtidigt som Roofe öser in två av bara farten. Intressant blir om Saiz får starta, inget tyder dock på det om man lyssnar på Bielsa.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 16:00, lördag 8/12.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

1 Kommentar

Kommentera