Inför Leeds United – Queens Park Rangers

5 april, 2016 - Robin Persson

Forne Leeds anfallaren Jimmy Floyd Hasselbaink kommer till Elland Road med sitt Queens Park Rangers under tisdagskvällen. Två lag som varit stora besvikelser den här säsongen och inte längre har någonting annat än hedern att spela för.

Mängder med spelarförvärv och ett tränarbyte har inte gett någon önskad effekt för gästande QPR denna säsong. London-klubben som trillade ur Premier League har främst varit bedrövlig på bortaplan med två futtiga segrar på sexton försök som facit. Både Leeds och QPR får försöka bygga nytt till nästa säsong.

Leeds United

Som så många gånger förr sjabblade man till det mot Rotherham senast. Utvisning på Silvestri och straff emot sig på tilläggstid innebar förlust med 1-2, man gjorde helt enkelt “en Leeds”. Italienaren är därmed avstängd den här matchen och unge Peacock-Farrell kommer att få vakta målet, en kille som Steve Evans tror kommer bli engelsk landslagsman i framtiden. Förmodligen det största målvaktslöftet vi fått fram sedan Paul Robinson och Scott Carson.

Souleymane Doukara är fortsatt avstängd efter att ha bitit en Fulham-spelare under match.

Queens Park Rangers

Hasselbaink sitter på en namnkunnig trupp, men man har inte riktigt fått det att stämma på sistone även om holländaren tycker att spelet förbättrats. Man kommer från en förlust mot starka Middlesbrough (2-3) senast.

Veteranen Clint Hill, en gammal favorit till Neil Warnock dras med skadebekymmer och missar matchen. Ben Gladwin och kanadensaren Junior Hoilett är emellertid aktuella för spel igen.

Avspark

Klockan 20:45 svensk tid på Elland Road i Leeds. BBC Radio Leeds och Yorkshire Radio sänder matchen via radio. Länkar finns vanligtvis på forumet för de som vill lyssna.

Kommentera