Inför: Leeds United vs Barnsley

30 september, 2016 - Linus.M

gm

Förlust mot Bristol City förra matchen innebär att en vinst hemma mot Barnsley hade varit väldigt välkommet.

Momentumet försvann. Efter att ha vunnit fyra matcher på raken så fick vi tillslut ge oss mot Bristol. En match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst slutade tyvärr med en 1-0 förlust. Leeds var inte dåliga men har fortsatta problem med att sätta sina chanser.

Barnsley har överraskat många i säsongsinledningen. 16 poäng har de skrapat ihop vilket innebär en tionde placering i tabellen. De senaste tre matcherna har dock formen varit sådär. Två förluster och ett oavgjort resultat, de mot Aston Villa, innebär att man inte kommer åka till Elland Road med ett stort självförtroende.

Leeds

Matchen mot Bristol var frustrerande. Det stod och vägde fram till Bristols ledningsmål i princip. Vi har så fruktansvärt svårt att sätta dit chanserna när de väl kommer till oss. Sacko gör det väldigt bra ute på sin högerkant men har eviga problem med att faktiskt sätta bollarna i nät. Det kan inte bara vara Wood som gör målen om vi ska ha någon som helst realistisk chans på playoff.

Bridcutt saknas fortfarande och nu har det även blivit officiellt att han blir borta 6-8 veckor efter en skada i foten. Detta innebär att Phillips, som gjorde det bra mot Bristol, måste visa vad han kan. Pontus Jansson, som blivit hyllad av samtliga i Leeds, är tveksam till matchen på grund av en skada i baksida lår. Han sägs dock ha en chans att starta på lördag, men bli inte förvånade om han får inleda på bänken. Cooper är trots allt en okej backup.

Barnsley

Det har gått lite tyngre för Barnsley de senaste veckorna. Förlust mot Reading och Brighton samt en pinne hemma mot Aston Villa innebär att man halkar efter lite i tabellen efter sin fina start. De har dock fortfarande ett bra lag som trots allt ligger på en tionde plats i tabellen, så det kommer inte bli en lätt uppgift för Leeds.

Barnsley har dock skakats av lite oroligheter efter att The Telegraph avslöjat att Tommy Wright accepterat en muta på 55 000 för att hjälpa till med spelarövergångar genom det förbjudna tredjepartsägandet. Tommy Wright var assisterande tränare för Barnsley men det borde såklart påverka både huvudtränaren och laget något inför matchen mot Leeds.

Sessi D’Almeida är deras enda skada, förövrigt har det en skadefri trupp att välja ifrån.

Avspark

Matchen spelas 16:00 på Elland Road. Ingen TV kanal visar matchen utan det är radiostream som gäller.

Marching on Together!

1 Kommentar

Kommentera