Inför: Leeds United vs Bolton Wanderers (Ligacupen)

13 augusti, 2018 - Linus.M

Du har en tuff utmaning framför dig, Bamford. Embrace it!

Efter att ha vunnit de två inledande matcherna i ligan är det nu dags för Leeds att försöka ta sig förbi det första hindret i ligacupen. Förändringar i startelvan väntas och frågan många ställer sig är om dessa, till stor del nya spelare, klarar av Bielsas fotboll?

Hade någon sagt till mig att Leeds skulle vinna sina två första matcher mot Stoke samt Derby och samtidigt ha en målskillnad på 7-2, hade jag nog skrattat dem rakt upp i ansiktet. Detta dessutom med endast ett nyförvärv, Barry Douglas, som vänsterback. Det fanns inte på världskartan att Bielsa skulle kunna lyckas, såhär snabbt, med att transformera laget helt och få medelmåttiga spelare förra året att se ut som tagna ur Barcelona. En gång är ingen gång och två är lika med noll, eller hur det nu var, men man kan inte låta bli att längta till nästa match med tanke på hur vi spelar och vi totalt kör över våra motståndare. Nämnts förr men jag nämner det igen, Stoke City och Derby County är inga duvungar till lag och kommer med all säkerhet vara väldigt nära en topp sex placering. Det gör att våra insatser blir än mer imponerande.

Leeds United
Blickar vi framåt till morgondagens match mot Bolton, kan vi läsa oss till att det kommer bli många förändringar i startelvan. Inget som direkt är förvånande utan frågan man ställer sig är snarare om dessa nya spelare klarar av att spela på samma övertygande sätt som vi sett i ligan hittills. Ligan kommer alltid ha högre prioritet än vad ligacupen har, dock skadar det inte att ge det en chans och göra vad man kan. Det är dessutom en utmärkt chans för de nya i laget att visa upp sig. Är Baker, Harrison och Roberts redo att ta sig an utmaningen? Jag hoppas och tror att de är det. Dessa är nämligen tre spelare som jag är helt övertygad om att de kommer starta imorgon. Pontus Jansson kommer starta matchen och om man lyssnade på Bielsas presskonferens tror jag att han bildar mittbackspar med Cooper. Detta på grund av att Shaughnessy spelar med U23 på måndagen. Bielsa bekräftade dock att Shaughnessy även är med i truppen mot Bolton. Bamford lär få sin chans att visa upp sig, efter Roofes briljanta start på säsongen, något som ska bli väldigt intressant att se hur han tar sig an den uppgiften. Bamford kommer vara fullt medveten om att det krävs en riktigt bra insats här mot Bolton för att ens, till en början, vara i närheten av att peta Roofe. Efter BPFs målvaktstavla mot Derby, när han släppte in frisparken som gick rakt på honom, blir det spännande att se om Blackman kan lyckas ta förstaplatsen från honom.

Blackman
Shackleton, Jansson, Cooper, Pearce
Phillips
Harrison, Baker, Saiz, Roberts
Bamford

Bolton Wanderers
Bolton har även de fått en väldigt bra start på säsongen. De började med att ta tre poäng borta mot West Bromwich, som precis kommit ner från Premier League. Därefter fick de en poäng mot ett starkt Bristol City som gjorde det riktigt bra förra säsongen. Vi hittar mittfältaren Luke Murphy, som släpptes i sommar av Leeds, och det är nog inte helt omöjligt att vi får se honom på mittfältet imorgon. Kollar man annars på truppen visar det att man inte besitter ett jättebra lag på pappret. Will Buckley, som faktiskt var på lån till Leeds för några säsonger sedan, är till exempel en av deras ytterforwards, vilket säger en hel del. Trots att Leeds roterar, vilket jag gissar att även Bolton kommer göra, gissar jag på att det kommer bli en ganska tuff match för Bolton att hantera.

Matchen & Tips
Leeds kommer gå ut och spela sitt spel som de gjort i det två inledande matcherna. Man kommer ha hög press och ett högt bolltempo, vilket gör att det kan bli svårt för Bolton att hänga med. Blir det ett tidigt ledningsmål för Leeds så kan det bli en tuff kväll för Bolton. Ett roterat lag är ett roterat lag, men det var många år sedan som vi kunde ställa ett sådant här bra andralag på banan, något som gör att man längtar till matchen drar igång. Blir det Bamford på topp betyder nog det också att han får in minst en boll. Bli inte heller förvånande om Shackleton, som precis skrev på ett nytt treårskontrakt, firar det med att sätta en boll han med. Jag tror det slutar i glädje och avancemang med en 3-0 vinst till Leeds i slutändan.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 20:45, tisdag 14/8.
TV? Nej! Matchen sänds inte på någon svensk kanal och inte heller på LUTV i och med att det är en cupmatch.

Marching on Together!

2 Kommentarer

Kommentera