Inför: Leeds United vs Preston North End

17 september, 2018 - Linus.M

Harrison räddade senast en poäng för oss, lyckas han ge oss alla tre denna gång?

Trots att endast ha fått en poäng borta mot Millwall ligger vi fortsatt etta i tabellen. Det är något man tar med sig när vi ska möta ett formsvagt Preston på Elland Road.

Det blev en förväntad matchbild mot Millwall i lördags. Vi hade svårt att komma till riktigt farliga chanser och de satsade mest på att få med sig inkast och hörnor. Tillslut kunde vi inte stå emot deras huvudspel vilket resulterade i 1-0 i andra halvlek. De såg länge ut att sluta med ännu en vinst för Millwall på deras hemmaplan, mot oss, men Jack Harrison ville annat och kvitterade med ett riktigt fint skott i 89:e minuten. Det är en poäng man tar med glädje med tanke på hur det såg ut. Vi är fortsatt obesegrade i ligan vilket såklart ger en extrem boost för självförtroendet, något som brukar vara väldigt viktigt för lagen i Championship. Nu när vi går in i ett skede där vi kommer möta lite lättare motstånd, på papperet, är det viktigt att hålla koncentration på högsta nivå även om det gått bra hittills.

Leeds United
Man tittar framåt i schemat och undrar när vi egentligen ska förlora en match i ligan. Visserligen har vi inte sett fantastiskt bra ut senast nu mot Middlesbrough och Millwall, men det är två tuffa motstånd som vi släppt till väldigt få målchanser emot. Millwall lyckades tillslut skarva in en boll mot oss men Boro lyckades inte och vi har sett ovanligt stabila ut hittills. Hur länge det kommer fortsätta är såklart den stora frågan. Med tanke på att vi fortsatt har skador på nyckelspelare gäller det att spelarna som istället får spela visar att de är värdiga att ta på sig tröjan. Roberts och Harrison, för att nämna några exempel, visade prov på att faktiskt kunna leverera. Roberts missade absolut någon chans och han var inte vår mest synliga spelare, men för att vara första matchen för oss så tyckte jag han var stabil. Harrison gjorde som bekant vårt 1-1 mål och hade också en stabil match. När nu Hernandez och Roofe fortsatt är skadade kommer Harrison och Roberts få starta igen mot Preston, och jag längtar till att få se dem båda på hemmaplan.

Preston North End
Preston har fått en usel start på säsongen. Senast blev det förlust mot ett lika svagt Reading, vilket såklart inte är något de behövde när de ligger där de ligger. Raden 1-2-4 är inte smickrande och den enda vinsten de har kom mot QPR som även de haft en hemsk inledning på säsongen. Kort och gott är det ett svagt Preston vi kommer möta på tisdag kväll. Mycket beror såklart på att truppen inte är vad den behöver vara om man ska vara bättre och utmana toppen. De har hoppats på att ynglingen Lukas Nmecha, som de lånat in från Manchester City, ska kunna leda deras anfall. Nmecha är en talang och kommer säkert gå en fin framtid till mötes men det är inte tillräckligt för Championship. Leeds ryktades till exempel vara intresserade av just Nmecha men isåfall som ett tredje alternativ till anfallet, vilket säger endel om våra olika ambitioner denna säsong.

Mittfältaren Alan Browne har varit skadad men är påväg tillbaka. Det är dock fortfarande osäkert om han kommer klara av att vara med i truppen till tisdag. Ben Pearson, även han mittfältare, är avstängd och missar således mötet.

Matchen & Tips
Det här är en match Leeds bara ska vinna om vi fortsatt vill vara i toppen av tabellen. Preston har tidigare säsonger klarat sig ganska bra i Championship, men när de nu är inne i en sådan här dålig fas måste vi ta vara på chansen. Tre poäng ska inkasseras och när nu samma lag kommer ställa sig på banan imorgon hoppas jag på att de är lite mer samspelta och redo att göra vad som krävs. Jag tror att vi kommer äga spelet, särskilt nu när vi är på hemmaplan igen, och detta kommer nog resultera i en ganska trevlig kväll. 3-1 blir det till Leeds och Harrison samt Roberts får göra varsitt.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 20:45, tisdag 18/9.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV.

Marching on Together!

Kommentera