Inför: Leeds United vs Rotherham United

17 augusti, 2018 - Linus.M

Får vi se våran svensk från start på lördag?

Vinsttåget bara rullar på för Leeds. Senast blev det vinst och avancemang i ligacupen och Bielsa väntar fortfarande på sin första tappade poäng. Mycket tyder på att det inte kommer denna helgen, då man möter ett svagt Rotherham United på hemmaplan.

En match i taget. Det är fyra ord som jag hoppas och tror Bielsa och hans mannar repeterar för spelarna och sig själva varje dag. Vi har varit här förr och svävat på moln efter ett par matcher där man bara gått och vunnit. Man känns oslagbara och det blir väldigt lätt att se bort ifrån de problem som möjligen kan ligga och pyra. Berardi och Cooper har till exempel haft fina prestationer innan, problemet är att det inte alltid hållt i sig. Detta kan såklart ha blivit en ändring på, men man är naiv om man inte har det i åtanke. Jansson ligger och lurar i bakgrunden, men Bielsa verkar inte överdrivet sugen på att rycka i startelvan som gjort det bra hittills.

Leeds har stått för tre väldigt fina prestationer hittills på säsongen och nu senast mot Bolton var det aldrig riktigt nervöst. Laget som spelade mot Derby fick vila, förutom Phillips, Ayling och Saiz. De två förstnämnda fick spela hela ligacupsmatchen medan Saiz blev utbytt en bit in i andra halvlek, en Saiz som förövrigt var helt fantastisk mot Bolton. Kort och gott fick de nya spelarna och de som ej startat de två första ligamatcherna en härlig vinst och fina prestationer överlag med sig. Bielsa verkar dock inte vilja ändra spelare inför Rotherham, frågan är om han ändrar formation?

Leeds United
Varför skulle då Bielsa ändra formationen när det gått bra, tänker kanske många? Jo, med tanke på att Rotherham spelar med två centrala forwards betyder det att Bielsa kommer vilja ha en mer mittback centralt i banan. Detta skulle innebära en formationsförändring till 3-3-3-1, vilket är ganska likt det 4-1-4-1 vi spelat innan. Jag tror att Phillips kommer få uppgiften att vara den tredje mittbacken och att Ayling samt Douglas får ännu mer offensiva roller. I och med att Bielsa sa på sin presskonferens inför matchen att han tror det blir samma lag, tror jag faktiskt att Berardi fortsatt får förtroendet istället för Jansson. Huruvida det är rätt eller fel vet vi bara efteråt, men personligen skulle jag vilja ha in Jansson i laget nu. Han behöver spela för att komma igång ordentligt, samt att han är en tydligt bättre spelare på alla sätt än Berardi. Den andra frågan är om Blackman eller Peacock-Farrell får chansen från start i mål. Jag tror att BPF fortsatt får förtroendet trots sin lilla fadäs mot Derby, Blackman får nog vänta på sin chans.

(3-3-3-1)
BPF
Berardi, Phillips, Cooper
Ayling, Klich, Douglas
Hernandez, Saiz, Alioski
Roofe

Rotherham United
Rotherham är återigen i Championship och har börjat med en förlust och en vinst i ligan. Förlusten kom mot Brentford där de på bortaplan blev totalt överkörda med hela 5-1. De tog sig dock samman och besegrade sedan Ipswich, som dock inte är i samma klass om Brentford, med 1-0. De spelar ett rakt 4-4-2 och är definitionen av ett klassiskt Championship lag. Det är långa bollar på sina två forwards som gäller och sedan tar man det därifrån. De är ett av de svagare lagen i ligan och har stor chans att åka ur med den truppen man besitter, vilket i ärlighetens namn inte innehåller något spännande namn. De kommer få hoppas på att deras ålderstigna taktik fungerar och att de kan få till första målet eller liknande. För kommer Leeds ut och spelar det spel man spelat hittills ska det inte vara några som helst problem att klara av Rotherham.

Matchen & Tips
En match i taget. Det går inte att säga nog med gånger. Jag hoppas spelarna tar uppgiften på största allvar och har respekt för sin motståndare, annars har Rotherham sin chans. Saiz kommer bli nyckeln i att luckra upp försvaret och blir det 3-3-3-1 kommer våra ytterbackar vara ännu offensivare än innan. Detta gör att det inte förvånar mig om Ayling eller Douglas får göra sitt första Leedsmål för säsongen. Annars blir det nog som det brukar se ut nuförtiden. Leeds kommer ha bollinnehavet och försöka hitta det viktiga första målet, samtidigt som vi kommer få vara med på Rotherhams omställningar. Jag tror vi också hittar det målet i första halvlek och sedan tillslut vinner med 3-0. Ayling får göra sitt mål medan Alioski får göra ett eller två.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 16:00, lördag 18/8.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5. Besök LUTV för mer information.

Marching on Together!

Kommentera