Inför: Leeds United vs Wigan

17 oktober, 2016 - Linus.M

Efter förlusten mot Derby i helgen så gästar Wigan oss på tisdagen.

Garry Monk, som var avstängd förra matchen, kommer nu vara tillbaka för att leda laget. Monk fick se sitt lag göra en helt okej match men kom inte därifrån med några poäng.

Senast Leeds och Wigan möttes så blev det en 1-0 seger för Leeds på bortaplan.

Leeds

Bridcutt, Dallas och Berardi kommer missa matchen på grund av sina skador. Berardi har visserligen spelat några U23 matcher men lär inte vara redo för Wigan matchen.

Annars lär det bli ett liknande lag som mötte Derby. Det var ingen urusel insats av Leeds men det gav inga poäng. Problemet låg mer i anfallet än vad det gjorde i försvaret.

Är det någon förändring som jag vill se så är det att starta Roofe på Dallas plats, för Mowatt är inget ytter. Han ska spela i nummer 10 rollen, men eftersom Hernandez gör det väldigt bra där så får nog Mowatt nöja sig med en bänkplats.

Wigan

Wigans bortafacit är inget som man blir rädd av direkt. Sex matcher har spelats där fem har blivit förluster och en har blivit oavgjord. Samtidigt ligger det på en 22:a plats i tabellen så allt annat än tre poäng för Leeds imorgon är oacceptabelt.

Med all säkerhet så kommer Wigan inte vara kvar i The Championship när säsongen är över, då laget helt enkelt är för svagt. Så det hade varit väldigt fint om Leeds kunde ta en bekväm seger, då detta inte händer allt för ofta.

Avspark

Matchen börjar 20:45 och spelas på Elland Road. Det blir dock ingen TV sändning denna gång.

1 Kommentar

  1. sportcarl1

    Tycker väl att Roofe är värd att få starta som vänster breddare. Både Mowatt och Hernandez har visat att de inte är yttrar utan skapta för 10 rollen. Roofe visade i sista iofs vänskapsmatchen mot Atlanta att han är gjord för den rollen. Hoppas bara han pallar för trycket. Han gjorde inte bort sig när han kom in mot Derby,så det finns inget att förlora. 3 poäng är ett måste

Kommentera