Inför: Leeds – Wolverhampton Wanderers

7 mars, 2018 - Fredrik Karlsson

En ångestladdad match står för dörren ikväll när Leeds tar emot ligaledande Wolverhampton på Elland Road.

Segern mot Brentford för två helger sedan verkade inte vara mycket mer än en hägring. Mot Middlesbrough senast såg laget precis lika håglöst som tidigare. Till den matchen valde Heckingbottom att köra på med oförändrad startelva och det visade sig vara ett fatalt misstag att återigen förvänta sig att endast O’Kane och Phillips skulle kunna kontrollera mittfältet.

Nu verkar det åtminstone som att Pablo Hernandez är tillbaka i full träning och även om han kanske inte startar lär han åtminstone finnas med på bänken samtidigt som Adam Forshaw lär återta sin plats i startelvan.

Den stora frågan är emellertid vem som ska vakta målburen. Wiedwald har gång på gång på gång på gång på gång visat att han är ett osäkert kort. Samtidigt är Andy Lonergan skadad och tredjevalet Bailey Peacock-Farrell fick nobben från North Conference laget York City.

Tippad startelva (4-3-3)
Wiedwald
Berardi, Jansson, Cooper, Anita
Forshaw, Phillips, Vieira
Dallas, Lasogga, Sáiz

Gästerna Wolverhampton leder alltjämt ligan, men har tappat en del av sitt försprång på grund av svaga resultat de tre senaste matcherna samtidigt som tvåan Cardiff vunnit allt som gått att vinna.

I helgen fick man dessutom vila då deras planerade match blev uppskjuten på grund av dåligt väder. För Leeds innebär detta lyckligtvis att lagets nyckelspelare Ruben Neves inte kunde avtjäna sin avstängning då och därför saknas ikväll istället.

Men laget kryllar fortfarande av klasspelare, inte minst yttern Ivan Cavaleiro som stått för tio mål och åtta framspelningar den här säsongen.

Tid: Onsdag, 20.45.
Plats: Elland Road
Tv: Tv3 Sport och Viaplay.

Kommentera