Inför: Leicester City – Leeds

23 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Nytt Premier League-motstånd ska försöka avfärdas imorgon när Leeds beger sig till King Power Stadium för att möta Leicester.

Det känns som det var en evighet sedan Leeds skickade ut Burnley i cupen efter en imponerande straffläggning. Nu har man nått fram till åttondelsfinalen och siktar på att upprepa förra säsongens bedrift där man tog sig ändå fram till kvartsfinal innan det blev respass mot Liverpool.

I lagens senaste möten på Leicesters hemmaplan har fem av sju matcher slutat i kryss där man i de resterande två matcherna vunnit en vardera.

Leeds står utan Gaetano Berardi imorgon efter att denne åkt på rött kort för skallning i matchen mot Bristol City. Stuart Dallas är fortfarande i Nordirland av familjeskäl medan Caleb Ekuban alltjämt står på skadelistan. I övrigt ser truppen frisk ut.

Ligacupen har så klart låg prioritet jämfört med ligan och med match igen redan på fredag lär Christiansen rotera friskt. Under dagens presskonferens indikerade han att Jansson sannolikt kommer starta och troligtvis kommer även Felix Wiedwald få chansen till upprättelse för sina svaga insatser på sistone.

Mot Bristol bjöd Christiansen på en formationsförändring från 4-2-3-1 till 4-3-3. Troligtvis fortsätter han att köra in det nya systemet imorgon, men allt beror förstås på vilka spelare som behöver vila.

Tippad startelva (4-3-3)
Wiedwald: Ayling, Shaughnessy, Jansson, Anita: Klich, Vieira, Hernandez: Sacko, Grot, Roofe

Leicester valde nyligen att sparka tränaren Craig Shakespeare efter en svag inledning på säsongen. Ersättaren Michael Appleton fick en smakstart i helgen när Swansea besegrades med 2-1. Precis som för Leeds har ligacupen emellertid ingen särskilt hög prioritet för rävarna och det lär sannolikt roteras en hel del.

På skadelistan hittar vi Robert Huth och Matty James.

Leicester har sedan ligatiteln 2016 skaffat sig en bra bredd på truppen och spelare som Demarai Gray, Kelechi Iheanacho, Islam Slimani och Ben Chilwell hoppas säkerligen på speltid imorgon.

Avspark

Matchen sparkar igång klockan 20.45 imorgon, tisdag. Mötet går att streama genom Viaplay.

1 Kommentar

Kommentera