Inför: Liverpool – Leeds

28 november, 2016 - Fredrik Karlsson

Ett riktigt klassikermöte väntar på Anfield imorgon när Leeds besöker Liverpool för kvartsfinal av ligacupen.

Senast lagen ställdes mot varandra var 2009, även då i ligacupen. Leeds huserade då i League One och hos Liverpool härjade Sotirios Kyrgiakos i mittförsvaret medan David N’Gog fortfarande ansågs vara en någorlunda lovande spelare.

Mycket har hänt hos respektive klubbar sedan dess och man kan ändå säga att det är två lag på uppgång som möts imorgon. Liverpool ligger för tillfället på en andraplats i Premier League, en pinne bakom Chelsea. Samtidigt har Leeds radat upp fina resultat på sistone och befinner sig på kvalplats.

Leeds har tilldelats ungefär 5,300 biljetter till morgondagens match, och i vanlig ordning sålt samtliga. Även hemmasupportrarna flockas till matchen där Anfield är så gott som utsålt.

Leeds

Det låter lite frågetecken kring hur högt prioriterad den här matchen är av Garry Monk. Leeds står inför ett tufft spelschema under de kommande veckorna så viss rotation skulle inte vara helt överraskande.

Marco Silvestri torde rimligen få rollen mellan stolparna då han stått där i samtliga ligacupmatcher hittills. I backlinjen kommer Pontus Jansson få göra comeback efter att ha varit avstängd mot Rotherham senast.

Offensivt finns det utrymme för rotation där spelare som Mowatt, Vieira, Grimes, Antonsson och Dallas samtliga lär hoppas på en startplats. Det känns dock tveksamt om Monk rubbar på Chris Wood längst fram.

Liverpool

Hemmalaget sitter med en växande skadelista. Fixstjärnan Phillipe Coutinho skadade sig i helgen och ser ut att bli borta ett tag. Även Adam Lallana, Daniel Sturridge och Roberto Firmino står som stora frågetecken inför mötet och kommer sannolikt inte figurera.

Med både Firmino och Sturridge som frågetecken och Danny Ings långtidsskadad lutar det mesta åt att det blir den talangfulle anfallaren Divock Origi som tar rollen som spets imorgon.

Vi kan säkerligen förvänta oss rotation på andra positioner med då Liverpool, precis som Leeds, har ligan som huvudfokus den här säsongen. Spelare som Marko Grujic, Kevin Stewart, Ragnar Klavan och Alberto Moreno har nog alla förhoppningar om speltid imorgon.

Avspark

Matchen sparkar igång 20.45 imorgon kväll och sänds på Viasat Sport Premium.

Kommentera