Inför: Middlesbrough – Leeds

1 mars, 2018 - Fredrik Karlsson

Förutsatt att man slipper oväder under natten kommer Leeds imorgon bege sig till Riverside Stadium för att möta playoff-kandidaterna Middlesbrough.

Norra England har drabbats av ett rejält snökaos de senaste dagarna vilket bland annat lett till att Leeds fick ställa in dagens presskonferens. Men Middlesbrough har fört ständig kommunikation med stadens polis och det verkar nu som att matchen ska kunna gå av stapeln.

Senast lagen möttes på Elland Road gjorde Garry Monk sin återkomst i en match som Leeds vann med 2-1. Sedan dess har båda lagen bytt tränare och imorgon är det Tony Pulis som kommer sitta på tränarbänken för hemmalaget.

Middlesbrough har likt Leeds haft en svajande form på sistone och senast blev det kryss mot jumbon Sunderland i en match där lagets nyckelspelare Adama Traoré blev utvisad. Avstängningen har emellertid blivit hävd i efterhand och mittfältaren finns tillgänglig för spel imorgon. Spelare som däremot defintivt missar matchen är anfallaren Rudy Gestede och försvararen Fabio.

Leeds tog årets första seger förra helgen när man besegrade Brentford i en tajt tillställning. Adam Forshaw missade den matchen eftersom han blev pappa, men borde finnas med i truppen imorgon. Annars råder det stora frågetecken kring offensiva duon Kemar Roofe och Pablo Hernandez som båda vilades i lördags. Heckingbottom hintade att ett beslut kommer fattas under morgondagen, men att man inte tänker ta några onödiga risker.

Tur är det väl då att den lille magikern Samuel Sáiz är tillbaka från avstängning och i toppform. Hans återkomst tycks dessutom ha gett Alioski en nytändning samtidigt som Lasogga hittat målformen.

Defensivt saknas Conor Shaughnessy och även Luke Ayling som är borta säsongen ut. Laurens De Bock petades senaste efter en fasansfull insats mot Derby. Frågan är om Heckingbottom vågar slänga in honom mot en formstark och fysiskt stark Traoré imorgon, eller om Anita får fortsatt förtroende.

Tippad startelva (4-2-3-1)
Wiedwald
Berardi, Jansson, Cooper, Anita
Forshaw, Phillips
Alioski, Sáiz, Dallas
Lasogga

Plats: Riverside Stadium
Tid: Fredag, 20:45
Tv: Tv3 Sport

1 Kommentar

Kommentera