Inför: Millwall – Leeds United

14 september, 2018 - Linus.M

Får Roberts sin chans att glänsa, när Roofe är skadad?

Landslagsuppehållet är till ända och vi kan äntligen se fram emot ligafotbollen igen. Leeds är som bekant obesegrade i ligan hittills, men med en liten skadekris i laget kommer det bli tufft på lördag.

Detta eländiga uppehåll, som alltid förstör en del av den annars fina septembermånaden, är äntligen över. Uppehållet har varit eländigt på fler än ett sätt. Dels kan man inte göra sig glad över Sveriges insats i nya Nations League, där Pontus Jansson startade, och dels kommer spelare tillbaka till Leeds och har dragit på sig skada efter skada. Att nu vara i ett obesegrat läge där man åker till Millwall, vilket historiskt sett är ett tufft möte för Leeds, skulle man också vilja haft alla sina bästa spelare tillgängliga. Tyvärr ser det otroligt dystert ut på just den fronten och man kan bara hoppas att vi tar oss igenom kommande matcher med toppkänningen intakt.

Leeds United
Bamford, Brown, Roofe, Hernandez, Forshaw, Shackleton och Berardi. Samtliga är skadade. Bamford är borta i fyra månader medan det handlar om några veckor för de andra. Några veckor i dessa sammanhang är dock en evighet. Att till exempel Roofe och Hernandez skulle gå sönder och missa kommande tre veckor är inte bra alls. Det är två av våra bästa spelare den här säsongen som nu inte kommer vara med oss när vi ska fortsätta gå obesegrade. Detta hjälps inte heller av att Forshaw ännu inte är tillbaka, samma med Brown och att Berardi som börjat säsongen grymt också gått sönder. Nu kommer Pontus Jansson gå in på mittbacksplatsen och med all säkerhet sköta den med bravur, samma gäller säkert Harrison som nog tar Hernandez plats. Men det är tröttsamt och otroligt otursamt att alla går sönder på samma gång. När truppen är tunn som den är hade man behövt lite mer flyt.

Nu är allt såklart inte nattsvart, matchen har inte ens spelats än. Tyler Roberts tros börja på topp i Roofes frånvaro och man kan bara hoppas på att han trivs bättre ensam på topp än vad han gjort på en kant hittills. Saiz lever och Klich är i samma form som han alltid varit i. Backlinjen är ordinarie i princip och maskinen Kalvin Phillips kommer återigen stå som defensiv mittfältare. Det gäller bara att hitta vem som ska göra målen. Harrison har sett väldigt pigg och intressant ut de minuter han fått, mot Middlesbrough var han en av de bästa på planen i mitt tycke. Kan han fortsätta med det kommer vi ha stor nytta av honom även i denna match. Med skadorna som är tror jag detta är startelvan vi får se imorgon.

BPF
Ayling, Cooper, Jansson, Douglas
Phillips
Harrison, Saiz, Klich, Alioski
Roberts

Millwall
Millwall har fått en tyngre start på säsongen. Raden 1-2-3 skrämmer knappast någon och när man ser att de förlorat sina tre senaste matcher kan man till och med bli lite lugn i själen inför helgen. Deras enda vinst har, inte helt oväntat, kommit på hemmaplan och detta mot ett Derby som däremot börjat säsongen väldigt bra. Visserligen lyckas Swansea vinna mot dem på The Den men man ska aldrig underskatta Millwall på deras hemmaplan. När till och med deras anfallare, Steve Morison, börjat likna sig vid Zlatan vet man att de är taggade. Samtidigt är det ett, i bästa fall, mittenlag vi kommer att möta på lördag. Hur Millwall ska kunna klara av Bielsas fotboll, trots Leeds skador, är faktiskt svårt att se framför sig. Det är en helt annan sak att möta ett skört Leeds United jämfört med vad vi är idag. När det gäller skador är endast Shaun Hutchinson borta för Millwall.

Om man tittar på de senaste gångerna vi mött varandra visar det på att vi har väldigt svårt för Millwall borta. Senast Leeds lyckades vinna var 2012 när vi vann med 1-0 på The Den. Denna tråkiga trend får gärna brytas på lördag.

Matchen & Tips
Man får förmoda att Tyler Roberts tar anfallspositionen, om nu inte Bielsa vill köra Saiz som någon sorts falsk nia. Hur som helst kommer Leeds spela sitt vanliga spel och inte tänka mycket på hur Millwall kommer ställa upp. Leeds kommer sättas på prov när det gäller att klara av det fysiska spelet som Millwall spelar. Klarar vi av det och får in första målet, borde det inte bli några problem. Får vi inte till vårt spel och att det istället blir knackigt kommer det bli en sämre afton för oss, då kommer Millwall ta tag i matchen och ha stor chans på att få tre poäng.

Med Leeds alla skador är jag på förhand, trots allt, nöjd med en poäng men jag vill gärna se att Roberts är bättre än vi tror och att vi vinner matchen. Utgångstipset får ändå bli 2-2. Harrison tar sin chans och gör ett av målen.

Var? The Den, London.
När? 16:00, lördag 15/9.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV.

Marching on Together!

Kommentera