Inför: Millwall – Leeds

15 september, 2017 - Fredrik Karlsson

On the road again. Efter två härliga hemmasegrar ska Leeds nu försöka bygga vidare på sitt prickfria bortafacit när man gästar nykomlingarna Millwall.

Vi var många som bländades av spelet mot Burton förra helgen. I tisdags visade laget upp en annan sida, ett lag som kan kämpa till sig poäng även när spelet inte klaffar helt. En resa till The New Den blir säkerligen klurig, men värdarna har inte haft någon succéstart på sin nya sejour i andradivisionen.

I dagsläget befinner man sig på 19e plats i tabellen med 6 inspelade poäng. På hemmaplan har man endast tagit en seger. Den segern var emellertid en total utskåpning av Norwich när man vann med 4-0.

Leeds å andra sidan är som bekant obesegrade hittills under säsongen och har inte släppt in något mål sedan premiärsegern över Bolton. I tisdags skadade sig Liam Cooper men rapporterna tyder på att kaptenen ska finnas tillgänglig för spel. Detsamma gäller för Gaetano Berardi som fick göra ett inhopp senast. Men i och med Anitas imponerande form är det tveksamt om schweizaren får starta.

Pierre-Michel Lasogga borde vara given på topp, förutsatt att hans fru inte föder deras barn innan matchen. I sådana fall läggs pengarna på att Roofe startar i hans ställe.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Anita: O’Kane, Phillips: Alioski, Sáiz, Hernandez: Lasogga

Millwall har några tongivande namn som saknas imorgon, däribland anfallaren Lee Gregory som blev utvisad i lagets senaste match mot QPR. Annars finns det två bekanta ansikten offensivt hos gästerna i Steve Morison samt Leeds förra ungdomsspelare Tom Elliott.

Avspark

Matchen sparkar igång 16.00 imorgon. Men matchen går lyckligtvis att streama som vanligt, genom LUTV.

1 Kommentar

Kommentera