Inför: Newcastle United – Leeds

13 april, 2017 - Fredrik Karlsson

Revansch finns att utkräva för Leeds när man beger sig till St James’ Park för att ta sig an Newcastle.

På Elland Road var det ett Leeds som kändes lite tagna av stunden när Newcastle sprang hem med en 2-0 seger i bagaget. De båda lagens säsonger har sedan dess tuffat på i ungefär samma takt där Newcastle ser ut att knipa en av direktplatserna upp till Premier League samtidigt som Leeds kämpar för en kvalplats.

Historiskt sett har Leeds rätt taskig statistik mot Newcastle där skatorna vunnit sju av de nio senaste mötena lagen emellan.

Leeds har dessutom bara vänt ett underläge till seger en gång den här säsongen vilket skapar vissa orosmoln inför morgondagen då Newcastle gjort det första målet i 29 av sina matcher den här säsongen.

Leeds

Garry Monk berättade på presskonferensen att man har stora förhoppningar på att lagkaptenen Liam Bridcutt samt Hadi Sacko ska återvända till truppen imorgon.

Marco Silvestri har nyligen opererat knät och riskerar att missa resten av säsongen. På bänken senast satt unga Bailey Peacock-Farrell.

Liam Cooper är fortsatt avstängd vilken innebär att Pontus Jansson med största sannolikhet lär starta bredvid Kyle Bartley.

Unga duon Ronaldo Vieira och Kalvin Phillips startade tillsammans på innermittfältet senast, men frågan är om inte Monk vänder sig mot något mer rutinerat namn inför morgondagen.

Newcastle

Hemmalaget har åkt på ett stort avbräck där målspottaren Dwight Gayle skadat sig och missar matchen. Saknas gör även mittbacksklippan Ciaran Clark som skadat sitt knä.

Dessa tvås frånvaro till trots finns det gott om kvalitet i truppen, inte minst i spelare som Jonjo Shelvey och Matt Ritchie.

 Avspark

Det blir riktig långfredagsunderhållning imorgon kväll. Matchen börjar 20.45 och sänds TV3 Sport och Viaplay.

1 Kommentar

  1. sportcarl1

    Newcastle får nog ses som favoriter med tanke på hemmaplan och tabellplacering, men säker på Leeds kan göra en betydligt bättre match än matchen i höstas, Green gjorde ju bl a en rejäl tavla som straffade oss direkt, 2-1 till Newcastle känns väl som ett rimligt resultat

Kommentera