Inför: Norwich City – Leeds

24 augusti, 2018 - Fredrik Karlsson

Veckan på resande fot fortsätter för Leeds i helgen när man beger sig till östra England för att möta Daniel Farkes kanariefåglar.

Top of the League. Likt förra säsongen har en stark inledning fört Leeds upp i tabelltopp. Tisdagens match mot Swansea visade sig vara precis så tuff som man trott på förhand, och med tanke på att Leeds ställde upp utan en enda naturlig mittback får en poäng ses som godkänd.

Liam Cooper skadade sig då under uppvärmningen och den skotske kaptenen ser ut att bli borta i sisådär tre veckor. Lyckligtvis är Pontus Jansson friskförklarad och det blir sannolikt första ligastarten för svensken imorgon. Tillbaka från skada är även Stuart Dallas medan Adam Forshaw i veckan berättat om de framsteg i han gjort sitt rehabiliteringsarbete av den ankelskada som han drog på sig under sommaren.

Bortsett från Jamie Shackleton ställde Bielsa upp med en identisk startelva för fjärde gången i rad när man mötte Swansea. Laget såg aningen slutkört ut på sina håll och två bortamatcher inom loppet av fem dagar lär knappast lindra de symptomen.

Dessvärre lyckades varken Harrison eller Baker imponera med sina inhopp i tisdags. Patrick Bamford gjorde bra ifrån sig, men samtidigt hamnade Kemar Roofe åter i målprotokollet och det känns tveksamt att Bielsa flyttar på honom. Jamie Shackleton stod för en imponerande offensiv insats senast, men hade det samtidigt jobbigt på högerkanten där Swansea tryckte på med folk.

Förväntad startelva (4-1-4-1)
Peacock-Farrell
Ayling, Berardi, Jansson, Douglas
Phillips
Hernandez, Klich, Sáiz, Dallas
Roofe

Hemmalaget har flera namn på skadelistan, däribland Nélson Oliveira som annars brukar kunna hitta nätet mot Leeds. På topp hittar vi istället den föredetta målspottaren Jordan Rhodes.

Norwich inledde säsongen med två förluster och ett kryss innan man slutligen kunde ta säsongens första seger mot Preston senast.

Matchbilden

Efter att ha blivit utbytt tidigt mot Swansea senast ser Phillips lite mer darrig ut och har svårt att hitta rätt med passningarna och tajmingen vilket gör att Norwich lyckas koppla ett visst grepp om matchen. Kvaliteten i Sáiz och Hernandez kombinerat med en matchhungrig Pontus Jansson väger emellertid över till Leeds fördel som får målskyttet att lossna efter att Kemar Roofe ersatts av Patrick Bamford tidigt i den andra halvleken.

Var: Carrow Road
När: Lördag, 16.00
Tv: Tv3 Sport och Viaplay

Kommentera