Inför: Norwich City – Leeds

4 november, 2016 - Fredrik Karlsson

Tre pinnar kan föra Leeds till kvalplats, men de ska hämtas in i vad som troligtvis kommer bli en av säsongens tuffaste bortamatcher när man möter Norwich City på Carrow Road.

Det är två lag med diametralt skilda formkurvor. Där Leeds har sett starkare och starkare ut ju längre säsongen gått så har Norwich istället tappat formen rejält och det hela kulminerade förra helgen när man blev fullständigt överkörda av toppkonkurrenterna Brighton med 5-0.

I sina tio senaste möten lagen emellan har Norwich vunnit tre, Leeds tre och fyra har slutat i kryss. Lagen har faktiskt redan mötts en gång den här säsongen. Då med B-betonade lag i ligacupen, en match som Leeds till slut vann efter straffar.

Leeds

Tre spelade står definitivt på skadelistan till morgondagens match och dessa är Stuart Dallas, Liam Bridcutt och Lewie Coyle. I övrigt har Monk en frisk trupp att välja från och en gissad startelva skulle troligtvis se ut ungefär såhär:

Green
Ayling – Bartley – Jansson – Taylor
O’Kane – Vieira
Sacko – Hernandez – Roofe
Wood

Spelare som möjligen knackar på dörren för en startplats är Matt Grimes, Gaetano Berardi och Kalvin Phillips.

Norwich

Alex Neil har det aningen mer bekymmersamt på skadefronten där bland andra den förre Leedsspelaren Jonny Howson är otillgänglig. Utöver honom saknas även Steven Whittaker, Youssouf Mulumbu, Matt Jarvis och Ivo Pinto.

Tränaren lär dessutom rotera en del i det lag som blev utspelade senast. I den matchen satt tre tongivande spelare i Brady, Naismith och Oliveira på bänken efter att ha gått 120 minuter mot just Leeds tidigare i veckan. Dessa tre kan alldeles säkert ses i startelvan imorgon.

Avspark

Det här blir den sista matchen som spelas innan landslagsuppehållet och den drar igång i traditionell avsparkstid, 16.00. Matchen sänds dessvärre inte på TV utan det blir radiostream som gäller.

1 Kommentar

Kommentera