Inför: Nottingham Forest – Leeds

25 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Toppmöte väntar imorgon när Leeds beger sig mot Sherwoodskogen för att möta Nottingham Forest.

Det är två lag med imponerande resultatrader som ställs mot varandra imorgon. Hemmalaget har inkasserat tre uddamålssegrar under sina fyra första ligamatcher, där den senaste kom mot Garry Monks Middlesbrough. Mellan segrarna har man också hunnit falla med 2-1 borta mot Barnsley. Leeds å andra sidan ligger en poäng efter Forest i tabellen men är alltjämt obesegrade den här säsongen. Man har dessutom inte släppt in ett enda ligamål sedan premiären mot Bolton. Förra säsongen spelade lagen jämnt där Leeds föll med 3-1 på City Ground och därefter vann returen på Elland Road med 2-0.

Forest har likt Leeds välsignats med vad som verkar vara en vettig ägare under sommaren och det tycks redan haft en positiv inverkan på truppen. Under veckan har man dessutom förstärkt laget ytterligare i och med värvningen av Leeds förra lagkapten Liam Bridcutt.

Precis som Leeds har man dessutom tappat sin stora målgörare under sommaren. I deras fall är det Britt Assombalonga som flyttat norr till Middlesbrough. In i hans ställe har man värvat Daryl Murphy som redan hittat nätet tre gånger. Även på mittfältet har man hittat en ny juvel i skotten Barrie McKay, som stått för två mål och två assists så här långt.

Leeds har i veckan bekräftat försäljningen av Chris Wood och i samma veva plockat in holländska fyrtornet JR Grot. Om han får starta redan imorgon återstår att se, men annars ser det skralt ut med Ekuban på skadelistan och Doukara såld. Kemar Roofe bjöd på ett hattrick i veckans cupmatch och får ses som ett gott alternativ.

Cooper och Berardi står fortsatt på skadelistan. Här finner vi även Pablo Hernandez och den tidigare nämnda Caleb Ekuban. Anita klev av skadad senast men verkar vara redo för spel igen enligt Christiansen.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Anita: O’Kane, Phillips: Alioski, Sáiz, Dallas: Roofe

Avspark

Tv-match, igen! Den är det åter avsparkstiden 18.30 som gäller. Matchen sänds på Tv3 Sport och Viaplay.

1 Kommentar

Kommentera