Inför Nottingham Forest – Leeds

26 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Det har blivit dags för månadens sista match när Leeds beger sig till The City Ground i en öppen drabbning med Nottingham Forest.

Morgondagens match blir den sista på två veckor då det vankas landskamper nästa helg och för första gången den här säsongen kommer Leeds till en ligamatch med vind i seglen.

Inräknat segern mot Luton Town i tisdags så har man tre raka matcher utan förlust, varav två på resande fot, och lär alltså ha lite självförtroende inför lördagen där man möter ett Forest som vunnit hälften och förlorat hälften av sina fyra inledande matcher.

Leeds

Monk roterade hela startelvan mot Luton senast och vi kan nog förvänta oss att startelvan är närmare den som spelade mot Sheffield Wednesday förra helgen. Gaetano Berardi är den enda spelaren som är borta med skada och efter att ha hållit nollan på Hillsborough lär Ayling, Bartley, Cooper och Taylor få fortsatt förtroende i försvaret.

Bridcutt känns redan oumbärlig på mittfältet och ackompanjeras troligtvis av Ronaldo Vieira medan Hadi Sacko lär ta platsen på högerkanten. På topp torde det i vanlig ordning blir Wood och Antonsson som startar.

Nottingham Forest

Philippe Montanier har det lite mer bekymmersamt på skadefronten där lagets målspottare Britt Assombalonga fick kliva av med en skada i segern mot Wigan senast. Rapporter säger att man ska göra ett sent test för att se om han är redo för spel.

Andra spelare som definitivt missar matchen är Jack Hobbs, Dexter Blackstock och Matty Fryatt vilket gör att vi kan förväntas oss se nyförvärvet Apostolos Vellios starta på topp om Assombalonga missar matchen.

Centralt i banan har man flera skickliga spelare där nyinplockade Pajtim Kasami förväntas starta tillsammans med Lansbury och Cohen.

I backlinjen saknas som skrivet Jack Hobbs, men där finns förre Chelseatalangen Michael Mancienne som ser ut att fortsätta bilda mittlås med Thomas Lam.

Avspark

Det är klassisk avsparkstid imorgon, det vill säga 16.00. Matchen TV-sänds inte, så för oss som vill följa händelserna är det radio som gäller.

Kommentera