Inför: Preston – Leeds

25 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Bekanta ansikten väntar för Leeds på annandagen när man beger sig till Deepdale för att möta Preston.

Det här blir lagets första bortamatch på två och en halv vecka. Under de senaste fyra matcherna på resande fot har det blivit tre segrar och en förlust. Nederlaget kom som bekant mot Brighton efter en tidig utvisning på Kalvin Phillips.

Hemmalaget har blandat och gett en del under säsongen men står för tillfället obesegrade i sina tre senaste hemmamatcher, även fast två av dessa slutat i kryss.

Imorgon lär man dessutom få rejält tryck från hemmasupportrarna då säsongens högsta publiksiffra beräknas.

Leeds

Pablo Hernandez finns åter tillgänglig efter att ha missat lagets sju senaste matcher på grund av en skada vid baksidan av låret. Även Liam Bridcutt är tillbaka i spel samtidigt som Eunan O’Kane ser ut att bli borta t.o.m. årsskiftet med en ljumskskada.

Chris Wood missade lagets senaste match men ska åter vara frisk och redo att återta sin plats som spets i anfallet.

På det centrala mittfältet börjar det alltså se betydligt bättre ut rent skademässigt där spelare börjar återvända. Om Monk bedömer Bridcutt som redo för 90 minuter lär lagkaptenen få starta bredvid stjärnskottet Ronaldo Vieira. Offensivt har Kemar Roofe varit rätt ojämn i sina insatser och kanske blir det även så att Pablo Hernandez får återvända till startelvan.

Defensivt lär det se ut som det brukar, d.v.s. med Ayling, Bartley, Jansson och Taylor tillsammans i fyrbackslinjen.

Preston

Många positiva minnen lär göra sig påminda för bortafansen imorgon när man ställs mot ex. tränaren Simon Grayson såväl som den förra målspottaren Jermaine Beckford. Den sistnämnde har precis återvänt från avstängning och det återstår att se om han får återta sin plats i laget.

Även Eoin Doyle kommer tillbaka från sin avstängning medan Paul Gallagher kanske kan finnas spelredo igen efter att ha missat de senaste matcherna med en skada.

Spelare som definitivt missar matchen är Calum Woods och John Welsh.

Avspark

Matchen spelas på Deepdale imorgon med avspark 16.00. Den här gången blir det ingen TV-sändning utan det blir radiostream som gäller. En länk läggs upp i forumet Gelderd End strax innan matchstart.

Kommentera