Inför: Preston North End – Leeds United

8 april, 2019 - Linus.M

Pablo Hernandez är tveksam till spel mot Preston

Striden om andraplatsen tätnar och efter att Leeds förlorat borta mot Birmingham har Sheffield United återigen övertaget med en poäng.

Undertecknad var rädd för poängtapp mot Birmingham, tyvärr för vår del så tappade vi alla tre poäng. Leeds började matchen med att spela 3-3-1-3 formationen med tanke på att Birmingham körde med två anfallare, detta fungerade dock inte alls och efter en stund ändrade vi till 4-1-4-1 igen. Birmingham gjorde dock första målet och vi var aldrig riktigt nära att lyckas rädda en poäng efter det. Bamford hade ett skott i stolpen precis innan deras mål och visst hade vi några chanser, men Birmingham var väl värda alla tre poäng. Samtidigt vann Sheffield United sin bortamatch vilket nu gör att det svängt igen och vi har nu en poäng upp igen.

Leeds United
Roofe fick hoppa in i förra matchen och kommer vara redo att spela nu. Tyvärr verkar Pablo Hernandez, vår viktigaste spelare, vara skadad och riskerar att missa matchen enligt Bielsa. Bielsa bekräftade även att Roofe kommer ta Hernandez plats om han inte kan spela. Återstår att se om Roofe får spela i mitten eller på en kant men vad det än blir så kommer vi sakna Hernandez. Roofe har testats på en kant förut och det vet vi alla hur det har gått. Bamford lär få chansen igen och vi får verkligen hoppas att han hittar rätt skor denna gång. För att hänga med i toppen krävs det att vi iallafall matchar Sheffield Uniteds resultat på tisdagen, även om en vinst såklart är det bästa som kan hända för oss. Mycket kan hända ännu men vi har misslyckats med att hantera press förut.

Preston North End
Preston har fått igång sin säsong och har spelat bra fotboll det senaste. Nu har det blivit två raka förluster vilket stannat av deras playoff-push lite, men det är ett lag som på rätt dag kan störa alla i Championship. Vi vann hemmamötet mot dem på Elland Road relativt enkelt men det kommer med all säkerhet bli ett tuffare möte nu. De måste vinna för att ge sig själva en chans till att komma topp sex. Preston har likt Leeds haft problem med skador denna säsongen, möjligen också därför de inte är högre upp i tabellen.

Matchen & Tips
Det blir en rysare till match. Skulle Sheffield United vinna och vi tappa poäng så är det helt plötsligt tre eller fyra poäng upp och då börjar det bli tufft. De har även en bättre målskillnad än vad vi har. Preston behöver som sagt vinna och kommer se sin chans på tisdag. Om vi kan få in första målet så tror jag vi löser det, men skulle det bli en match som i Birmingham och Preston får in första målet, då blir det tufft. Med Hernandez borta är jag inte överdrivet hoppfull denna gång heller, jag tror tyvärr vi tappar poäng denna gång med. Det gäller bara att Sheffield United lyckas tappa poäng de också. Låt oss hoppas att jag har fel.

Var? Deepdale, Preston
När? 20:45, tisdag 9/4
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

Kommentera