Inför: QPR – Leeds United

26 februari, 2019 - Linus.M

Dags för Bamford att ta tag i taktpinnen!

Med två vinster i bagaget beger sig Leeds till Loftus Road för att möta QPR på tisdagskvällen. Skadeläget har varit en central del genom hela säsongen, men nu börjar det ljusna.

Matchen mot Bolton blev en onödigt spännande historia, det krävdes en straff och ett målvaktsmisstag för att få med sig alla tre poäng. Vi spelar fortsatt en bra fotboll men har svårt att sätta våra lägen, Bamford känns lite ringrostig till exempel. Förhoppningsvis kommer han att komma igång och sätta sina lägen, ju mer han får spela. Vår nya målvakt, Kiko Casilla, gjorde en avgörande räddning i första halvlek och visade återigen hur viktig han är. Tyvärr är Roofe skadad och borta ett par veckor men de goda nyheterna är att Dallas, Berardi och Douglas är på bänken nu mot QPR. Dallas fick till och med hoppa in en stund mot Bolton.

Leeds United
Efter en lite tyngre period har Leeds nu kommit igång och börjat vinna igen. Matcherna mot Swansea och Bolton har inneburit sex poäng och förhoppningsvis blir det tre ytterligare poäng ikväll. Truppläget ser som sagt bättre ut nu, även om vår bästa målskytt Kemar Roofe är borta. Bamford är dock en väldigt bra ersättare och har fått ett par matcher i benen nu. Känslan är överlag bra i klubben just nu. Trots att den är det, och att man kan ligga först i tabellen vid vinst ikväll, så är fortfarande en känsla kvar av att allting kan gå åt fel håll. Undertecknad har till och med varit nervös över att tappa vår playoff-plats, även om oddsen på att det händer inte finns. Man har svårt att tro att Leeds skulle kunna lyckas med att komma topp två, för vi är inte vana vid den sortens framgång. Hur som helst så ligger vi där vi ligger av en anledning, och har vi lite tur kommer någon av Norwich eller Sheffield United tappa sitt momentum.

QPR
Queens Park Rangers har en tuffare säsong. Laget ligger på en 18:e plats och har sju raka förluster i ligan. Man ligger nio poäng ovanför nedflyttningsstrecket men poäng kommer behövas för att vara på säkra sidan och inte åka ner. Leeds har haft en vana att ge andra lag en boost när de behöver det, så det kommer bli spännande att se hur matchen blir ikväll. QPR förlorade sin senaste match mot Middlesbrough med 2-0, en match där man inte hade mycket att säga till om. De kommer få sätta hoppet till att de kan frustrera Leeds med tanke på att man är på hemmaplan, och att man får med sig hemmafansen. Spelmässigt ska Leeds ha ett övertag och kommer förmodligen ha mest bollinnehav, vilket gör att QPR får se till att ha ett starkt försvar och att hålla koll på till exempel Hernandez.

Matchen & Tips
Leeds kommer som sagt ha bollinnehavet och hoppas på att få ett tidigt ledningsmål. QPR kan självklart skrälla på hemmaplan och få in ett mål, vilket kan frustrera Leeds. Förhoppningen för oss är ett tidigt ledningsmål och att QPR sedan tröttnar, vilket kan göra att vi kan ta en säker säger. Jag tror och hoppas att vi är redo för utmaningen. Det blir 2-0 till Leeds där Bamford gör ett av målen.

Var? Loftus Road, London.
När? 20:45, tisdag 26/2.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV.

Marching on Together!

Kommentera