Inför QPR – Leeds

5 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Äntligen är det dags. Efter en sommar med övergångar, rykten tränarbyten är så slutligen dags att sparka igång själva fotbollen igen. Leeds beger sig till London och Loftus Road för säsongens första match.

När lagen möttes på Loftus Road förra säsongen föll Leeds med 1-0 efter ett mål från Charlie Austin. I returen på Elland Road blev det ett kryss efter att QPR kvitterat på straff i slutminuterna.

 Leeds

På presskonferensen igår gav Garry Monk positiva nyheter när han proklamerade att hela truppen nu är skadefri och valmöjligheterna alltså är många.

Chansen är stor att lagets nya målvakt Rob Green får ta plats mellan stolparna för Leeds och i så fall inleda säsongen på samma arena som han avslutade den förra, fast då i QPRs färger.

Sol Bamba bekräftades som lagkapten och förväntas starta. Monk passade även på att hylla Charlie Taylors inställning under den senaste veckan efter att denne lämnat in en transferförfrågan och meddelade att vänsterbacken finns med i planerna till helgens match.

På mittfältet är det väldigt ovisst om vilka som kommer starta där Mowatt, Murphy, Diagouraga, Grimes och ynglingen Vieira har roterats ordentligt under försäsongen.

Chris Wood känns som det på förhand uppenbara strikervalet för Monk till den här matchen, men Antonsson finns säkerligen där bakom och nosar. Med största sannolikhet lär vi även på se Kemar Roofe ta plats på vänsterkanten.

QPR

Om det är bekymmerslöst på skadefronten hos Leeds så är det raka motsatsen hos QPR där tränaren, och tillika förra Leedsspelaren, Jimmy Floyd Hasselbaink har ett drös med skador på tongivande spelare.

Bland andra hittar vi yttern Jamie Mackie, försvararen Jack Robinson och nyförvärvet Ariel Borysiuk på skadelistan.

I övrigt står ett gäng nyförvärv och hoppas på en startplats. QPR har satsat på att värva starka namn inom the Championship den här säsongen och försvararna Joel Lynch och Jake Bidwell samt mittfältaren Jordan Cousins lär samtliga finnas med tankarna när startelvan ska spikas.

Avspark

Speltid för helgens match är klockan 13.00 på söndag. TV-kamerorna är på plats och matchen kommer att gå att se i Viasat Sport Premium såväl som Viaplay.

Kommentera