Inför: Reading – Leeds

9 mars, 2018 - Fredrik Karlsson

Jakten efter en seger fortsätter imorgon när Leeds gästar fjolårets kvalfinalister Reading.

Vid det här skedet förra säsongen hade en match mellan Reading och Leeds varit ett rejält toppmöte. Men sedan dess har mycket hänt. För morgondagens hemmalag har det bollinnehavsorienterade spelsättet knappats fallit lika väl ut i år som förra säsongen och i dagsläget är man faktiskt indragna i nedflyttningsstriden då man endast befinner sig fem poäng över strecket.

Leeds kommer till matchen med en lagmoral som inte kan vara på topp efter två raka 3-0 förluster mot först Middlesbrough och senast Wolverhampton. Förlusten mot Wolves fick även ägaren Andrea Radrizzani att tappa fattningen något genom att direkt efter slutsignalen twittra ut de ekonomiska orättvisor som finns i ligan.

Det försvarar emellertid inte det faktum att Leeds dalat till en 13e plats och nu får sikta på att göra en vettig säsongsavslutning och så några frön av hopp.

Liam Cooper åkte på en smäll senast och ser ut att få stå över morgondagens match. Pennington förväntas ersätta. I mål får sannolikt Bailey Peacock-Farrell fortsatt förtroende efter en helt okej insats mot Wolves senast.

Ett återkommande bekymmer de senaste matcherna har varit mittfältets oförmåga av ta kontroll och kanske är det dags att Heckingbottom nu satsar på tre centrala med en mer defensivt orienterad mittfältare, till skillnad från den 4-2-3-1 formation som man annars spelet.

Tippad startelva (4-3-3)
Peacock-Farrell
Anita, Pennington, Jansson, Berardi
Phillips, Forshaw, Vieira
Dallas, Lasogga, Hernandez

Reading dras med skadebekymmer i försvarsledet där de båda mittbackarna Paul McShane och Tommy Elphick saknas. Därtill verkar man även på klara sig utan sin franske anfallare Yann Kermorgant.

Under 2018 har Leeds och Reading tagit sju poäng vardera. Endast Sunderland (sex poäng) har varit sämre. Det blir med andra ord en rejält ångestladdad match imorgon mellan två pressade lag.

Tid: Lördag, 16.00
Plats: Madejski Stadium
Tv: Stream via LUTV

Kommentera