Inför: Rotherham – Leeds United

26 januari, 2019 - Linus.M

Phillips är äntligen tillbaka från sin skada.

Säsongen är snart 30 matcher gammal. Den 29:e matchen kommer spelas mot Rotherham, i en match där Leeds bara ska ta tre poäng.

Tre förluster på de senaste fem matcherna betyder att matchen idag är av extremt stor vikt. Det gäller att inte börja tappa nu när februari och mars kommer, för det är nu det börjar avgöras. Kan vi vinna idag och få ett litet gap mot tredje platsen, så kan vi möjligen få ett litet andrum. Rotherham är inte den ordentliga slagpåsen de har varit de senaste säsongerna dock, så det gäller att se upp med tanke på att de har hemmaplan.

Leeds United
Formen är inte bra för Leeds just nu. Visserligen fortsätter vi att spela bra, men det hjälper ju inte om vi inte vinner. Det man inte får glömma är att alla andra topplag tappar poäng även dem. Norwich har till exempel exakt lika mycket poäng som oss på de senaste fem matcherna, men vi har förlorat tre och då känns det värre. Kan vi vinna mot Rotherham är chanserna stora att gapet ökar till tredjeplatsen. Pontus Jansson är avstängd då han drog på sig två gula kort i förra matchen, medan Berardi, Douglas och Bamford fortsatt är skadade. Brown återhämtar sig i U23 några matcher till. Nya målvakten Kiko Casilla kommer starta idag och Phillips är tillbaka och kommer få spela mittback.

Rotherham
Rotherham har förlorat fyra av sina fem senaste matcher, vilket tyder på att laget inte alls är i form. De ligger och balanserar precis ovanför nedflyttningsstrecket, så vi kommer få se ett taggat Rotherham idag. De har dock inte bara förlorat utan har kryssat hela 10 matcher, fler än nästan alla i hela ligan. Vanligtvis, när Rotherham varit i Championship, har man sett dem som en ordentlig slagpåse och ett lag som alla ska vinna mot. Detta stämmer dock inte denna säsong. Visserligen ska man inte överdriva och säga att de går fantastiskt för dem, men de har en god chans att klara sig kvar denna säsong.

Matchen & Tips
Leeds har förlorat endel matcher det senaste, men denna match ska innebära tre poäng. Jag tror inte Rotherham kommer klara av att avvärja Leeds fina spel, och med Casilla i målet släpper vi inte in mål. 0-3 slutar matchen till Leeds fördel där Roofe och Clarke får göra mål.

Var? New York Stadium, Roterham.
När? 16:00, lördag 26/1.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5

Marching on Together!

Kommentera