Inför Rotherham – Leeds United

1 april, 2016 - Robin Persson

Äntligen är landslagsuppehållet över och klubbfotbollen åter. Leeds gör den korta resan söderut denna helg för att ta sig an Neil Warnocks Rotherham United på The New York Stadium. Två lag med många anknytningar till varandra sett till både spelare och tränare.

Den gode Neil Warnock vägrar att ge sig, för säkert fjärde gången i rad har Sheffield-sonen tagit sig an “en sista” utmaning. En riktig profil som förstås också tränat Leeds United på senare år, dock utan någon större succé. I The Millers går det desto bättre och 13 poäng på de fem senaste matcherna säger väl en hel del om vilken uppryckning bottengänget gjort. En poäng här och Steve Evans gubbar får nog vara glada.

Rotherham United

Hemmalaget har flertalet spelare med en bakgrund i Leeds United. Vi hittar Danny Ward, Paul Green, Alex Cairns, Frazer Richardson, Jerome Thomas och Luciano Becchio i den röda tröjan. De två sistnämnda fixade 1-0 målet på Chelsea i en cupmatch på Elland Road för något år sedan, en match som undertecknad såg på plats.

Richard Wood, Frazer Richardson och Jerome Thomas går alla en kamp mot klockan för att hinna bli spelklara efter skadebekymmer.

Leon Best har gjort tre mål på sina två senaste matcher, det är fler än han gjort totalt på sina 43 tidigare ligamatcher. Vi höjer ett varningens finger för irländaren.

Leeds United

Inga nya bekymmer att rapportera om, men Mustapha Carayol har varit på landslagsuppdrag med Gambia och hans status är oklar efter mycket resande. Chris Wood kan mycket väl vara tillbaka i startelvan efter att ha fått stora delar av säsongen förstörd på grund av en lårskada.

Avspark

Klockan 16:00 svensk tid på The New York Stadium i Rotherham. BBC Radio Leeds och Yorkshire Radio sänder matchen via radio. Länkar finns vanligtvis på forumet för de som vill lyssna.

Kommentera