Inför Rotherham United – Leeds

25 november, 2016 - Fredrik Karlsson

Leeds försöker hitta tillbaka till segerspåret igen när man imorgon ställs mot ligajumbon Rotherham.

Efter den tunga förlusten mot Newcastle förra helgen står Leeds redo att sadla om, och på pappret kan man inte få ett bättre motstånd. Rotherham har varit hopplösa så här långt under säsongen och har endast inkasserat en enda seger. Den kom hemma mot Brentford den 20e augusti.

I derbyn brukar det dock vara speciella förutsättningar som gäller och spelarna på New York Stadium kommer säkerligen vara extra taggade på att trycka till Leeds.

Leeds

Angående Liam Bridcutt gäller samma historia som alla andra veckor. Kaptenen står fortfarande på skadelistan men börjar äntligen närma sig comeback och förväntas gå för fullt på träning nästa vecka. Även Lewie Coyle är långtidsskadad samtidigt som Stuart Dallas är frisk.

Pablo Hernandez missade matchen mot Newcastle senast och förväntas bli borta i ytterligare någon vecka. Kalvin Phillips fick fylla hålet efter honom senast men frågan är om inte Grimes eller Mowatt möjligen får chansen på lördag.

Pontus Jansson är avstängd och Liam Cooper kommer kliva in hans ställe. Monk sade under dagens presskonferens att Cooper definitivt förtjänar mer speltid än han fått hittills och detta blir ett bra tillfälle för honom att visa vad han går för.

Får man gissa sig till en startelva kanske det blir något i stil med:

Green
Ayling-Bartley-Cooper-Taylor
Phillips-O’Kane
Sacko-Grimes-Doukara
Wood

Rotherham

Millers dras även de med några skador där Kirk Broadfoot, Kelvin Wilson och Jonson Clarke-Harris samtliga är långtidsskadade. De förre Leedsanfallaren Dexter Blackstock missade lagets senaste match med en lårskada och är ett fortsatt frågetecken inför morgondagen.

Avspark

Matchen spelas på New York Stadium och till alla våras glädje kommer den gå att följa på Viaplay. Avsparken blir lagom till kvällsmaten, 18.30.

Kommentera