Inför: Sheffield United – Leeds United

9 februari, 2018 - Linus.M

Thomas Christiansen fick foten efter fadäsen mot Cardiff, vilket betyder att den nya tränaren Paul Heckingbottom får visa vad han går för mot Sheffield i helgens match.

Matchen mot Cardiff är något man helst vill glömma så fort som möjligt. Det slutade med en 1-4 förlust och ännu ett rött kort, vilket betydde att Christiansen fick se sig sparkad dagen efter. Problemen med både resultat och disciplin visade sig helt enkelt vara för mycket för ägaren Radrizzani, vilket gjorde att han fick agera och leta efter en ny tränare. På tisdagen, bara två dagar efter Christiansen sparkats, så hade Paul Heckingbottom anställts. Den tidigare tränaren för Barnsley hade veckan innan skrivit nytt kontrakt med just Barnsley, men efter att Leeds gått in och betalat runt £500k för att få loss honom så blev Barnsley tvingade att låta honom gå.

Leeds United
Läget i Leeds är fortsatt dåligt. Avstängningar och skador har drabbat truppen så mycket att det är svårt att hålla koll på vad som egentligen gäller för varje match nu. Samu Saiz, Liam Cooper samt Gaetano Berardi är avstängda medan Luke Ayling är långtidsskadad. Detta är såklart stora avbräck men eftersom undertecknad tror att Heckingbottom kommer byta spelsystem så tror jag att det kommer bli ett ganska bra lag som ställs på banan mot Sheffield. Något som kan behöva då Leeds inte vunnit på sina senaste sju matcher.

Sheffield United
Sheffield har inte en form som skrämmer heller direkt. En vinst har det blivit på senaste fem matcherna och det har faktiskt blivit förlust på deras senaste två matcher. Detta gör att även de tappar mark och kommer längre ifrån playoff. Laget som började så friskt kanske börjar bli tröttkörda, det återstår att se. Mittfältaren David Brook och försvararen Kieron Freeman är inte tillgängliga till denna match.

Reflektion
Det här är en match där båda lagen kommer vilja vinna, såklart. Skulle något av lagen förlora så är playoff väldigt långt borta helt plötsligt, särskilt för Leeds. Med tanke på att Leeds har fått en ny tränare i veckan så hoppas undertecknad att vi kommer få se en positiv reaktion från spelarna. Med ett förväntat byte av spelsystem så kan man hoppas på att det gör så att vi går vinnande ur den här kampen. Jag tror vi spelar en 4-3-3, vilket förhoppningsvis gör att vårt mittfält kommer synas i matchen kommande matcher. Det har ju varit lite sisådär med det senaste matcherna…

Mörks startelva (4-3-3)
Wiedwald
Dallas, Jansson, Pennington, De Bock
Phillips, O’Kane, Forshaw
Alioski, Lasogga, Roofe

Var? Matchen spelas på Bramall Lane i Sheffield.
När? 13:30, lördag 10/2.
TV? Ja! Matchen går på TV3 Sport HD eller Viaplay.

Marching on Together!

1 Kommentar

Kommentera