Inför: Sheffield Wednesday – Leeds

30 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Kan ett Yorkshirederby vara det som ger Leeds en nytändning efter förlusten mot Cardiff? Svaret får vi imorgon när man beger sig till Hillsborough.

Pontus Jansson var tydlig om vad som krävs imorgon under gårdagens presskonferens: – Vi måste åka dit som elva vilddjur och förbereda oss för krig, för det är vad det kommer bli.

Efter två raka bortaförluster i ligaspelet är det dags för Leeds att studsa tillbaka. Yorkshirederbyn brukar vara knepiga historier, men mot ett formsvagt Sheffield Wednesday har man alla chanser att plocka hem tre pinnar.

Förra säsongen lyckades Leeds ta en dubbel över rivalerna när man vann med 0-2 på Hillsborough och 1-0 på Elland Road. Faktum är att man bara förlorat en av de sex senaste matcherna mot Ugglorna. Hemmalaget har å andra sidan inte förlorat två raka matcher på Hillsborough sedan april 2014.

Leeds har en så gott som skadefri trupp där endast Caleb Ekuban saknas. Matthew Pennington gjorde sin comeback i förlusten mot Cardiff medan Eunan O’Kane och Vurnon Anita ska vara tillgängliga för spel igen efter att ha missat den matchen. I övrigt saknas Liam Cooper som blev utvisad senast.

Under presskonferensen utlovade Thomas Christiansen en del ”överraskningar” i morgondagens lag. Lasogga vilades senast men lär återvända till startelvan imorgon. Även O’Kane känns som en given pjäs efter Klichs svaga insats i tisdags.

Tippad startelva (4-2-3-1) Lonergan: Ayling, Pennington, Jansson, Berardi: O’Kane, Vieira: Roofe, Sáiz, Dallas: Lasogga

Sheffield Wednesday saknar en radda spelare där framstående namn som Forestieri, Hutchinson och Boyd återfinns. Dessutom fick målvakten Westwood stå över matchen mot Birmingham senast med ett skadat revben, men han kan komma att göra comeback imorgon.

Annars har man kliniska avslutade Gary Hooper på topp medan vi återfinner den förra Leedsförsvararen Tom Lees med kaptensbindeln i mittförsvaret.

Avspark

Matchen spelas runt lunchtid imorgon med avspark 13.15 och går att följa på Tv3 Sport och Viaplay.

1 Kommentar

Kommentera