Inför: Sheffield Wednesday – Leeds United

28 september, 2018 - Linus.M

Fräls oss ikväll, Mateusz.

Leeds åker till Sheffield på fredagskvällen för att försöka ta tre poäng. Det är ett Leeds som föregående omgång förlorade och därmed blir kommande match otroligt viktig, för att inte hamna efter.

Birmingham blev det första laget denna säsong att slå Leeds, och detta skedde tyvärr även på hemmaplan för oss. Man gick in i den matchen med en väldigt god tro på laget och på att de skulle kunna klara av uppgiften. Det blev tyvärr inte så efter att Birmingham gjort två mål i första halvlek och därmed sett till att Leeds inte fick utrymme för resten av matchen. Visserligen lyckades Birmingham slöa ner spelet något otroligt i andra halvlek, men det är en del av spelet och det måste man kunna lösa om man vill vara i toppen. Kalvin Phillips fick återigen gå ut i första halvlek, efter att Bielsa, enligt honom själv, inte gjort rätt taktiskt och var därmed tvungen att förändra. Nu gäller det att blicka framåt och bara hoppas på att det var en engångsföreteelse. Med Bielsa som tränare är dock tron att vi lyckas slå tillbaka, med början ikväll.

Leeds United
Läget i truppen är som det varit de senaste matcherna. Roofe är den spelare som verkar närmast att komma tillbaka, men ingen är redo inför fredagen. Det är synd med tanke på att delvis Roofe men också Hernandez hade behövts. Hernandez saknades mot Birmingham då Alioski inte hade sin bästa dag. Förhoppningsvis kommer vi klara oss ändå, men man ska inte underskatta Sheffield W. Bielsa har bekräftat att det kommer bli samma lag som startade senast, vilket gör att det gäller för Roberts längst fram att leverera igen. Vi kommer behöva att han fortsätter göra mål, med tanke på alla skador. Matchen ikväll är inte på något sätt avgörande för hur säsongen kommer gå, men man ljuger om man inte blir orolig ifall vi förlorar ikväll. Då kommer vi förmodligen tappa vår tabellledning men också att de andra kommer knappa in på oss. Då är det helt plötsligt bara någon poäng till vår berömda 15:e plats, låt oss undvika den ett tag till.

Sheffield Wednesday
Sheffield W har gått lite under radarn. De har trots allt 14 inspelade poäng och har toppkänning I allra högsta grad. Formen är god med 3-1-1 på de senaste fem matcherna, vilket betyder att det kommer bli en riktigt svår bortamatch. De har bra spelare som har levererat i Championship, det gäller bara för dem att lyckas få ut den kvalitén samtidigt. De vann senast mot ett Aston Villa, som storsatsat i flera säsonger nu för att gå upp. Underskattar vi dem ikväll kommer det bli tre poäng för Sheffield W, gör vi inte det har vi en god chans att ta tre välbehövliga poäng. Se upp för Fletcher längst fram, han är farlig när han har en bra dag.

Matchen & Tips
Jag är ganska rädd att vi inte kommer vinna den här matchen faktiskt. Jag tror chansen är stor att Sheffield W är bättre än vad vi tror och att det blir en tuff match. Vi kommer, som alltid, försöka föra spelet och spela vårt spel. Är våra motståndare redo på det och lyckas få in första målet blir det en tung afton tror jag. Jag tror också att chansen är överhängande stor att vi kommer märka av alla skador vi har, vilket vi redan gjort mot Birmingham. Jag kan såklart ha fel, Alioski kanske har en supermatch och Roberts fortsätter vara glödhet. Men vi ska inte bli förvånade om det blir en tuff afton som sagt. Tippar 1-1 och att Klich gör målet.

Var? Hillsborough Stadium, Sheffield.
När? 20:45, fredag 28/9.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

2 Kommentarer

Kommentera