Inför Sheffield Wednesday – Leeds

19 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Leeds är på fortsatt jakt efter säsongens första trepoängare när man beger sig till Hillsborough för en tuff bortamatch mot Sheffield Wednesday.

Det har varit en skaderiden och stundtals knagglig inledning på säsongen för hemmalaget som efter tre matcher har spelat in ett tecken vardera på tipskupongen och alltså står på fyra poäng. Senast åkte man på en chockartad förlust mot nykomlingarna Burton Albion.

Leeds å andra sidan har fortfarande inte vunnit en match i the Championship under säsongen och de engelska tidningarna börjar nu skriva om att varningsklockorna börjar klämta för Garry Monk. En seger skulle med andra ord kunna ge lite välbehövd arbetsro.

Leeds

Under veckan har man rustat truppen med två starka tillskott i publikfavoriten Liam Bridcutt såväl som spelskickliga svenska mittbacken Pontus Jansson. Både spelarna kommer in på områden där Leeds sett svaga ut under säsongen och finns med största sannolikhet med i truppen redan imorgon.

Troligtvis står det mellan Kyle Bartley och Pontus Jansson om vem som ska ackompanjera vice-kapten Liam Cooper som blev utnämnd till matchens spelare mot Fulham senast. Gaetano Berardi är fortsatt skadad och Luke Ayling lär behålla högerbacken samtidigt som en formsvag Charlie Taylor troligtvis får fortsätta till vänster.

På mittfältet är det så gott som säkert att Liam Bridcutt kommer få en plats där han kommer tillföra välbehövd glöd och defensivt ansvar. Kanterna är det stora frågetecknet där det än så länge har varit svårt att avgöra vilka som egentligen är bäst av Roofe, Dallas, Sacko och Mowatt.

I tisdags lossnade det äntligen för Chris Wood som fick göra sitt första spelmål för säsongen, samtidigt som Marcus Antonsson såg livfull ut som vanligt. Dessa två lär få fortsätta tillsammans på topp.

Sheffield Wednesday

Hemmalaget har haft det tungt med skador under inledningen av säsongen där försvararen Glenn Loovens och Jose Semedo ser ut att missa matchen. På den positiva sidan verkar före detta Leedsförsvaren Tom Lees vara åter tillgänglig för spel.

Under veckan har The Owls dessutom, precis som Leeds, rustat upp sitt innermittfält. Man har nämligen plockad in David Jones från Burnley och han kommer troligtvis gå raka vägen in i startelvan.

Offensivt har det varit Gary Hooper och Steven Fletcher som spelat tillsammans efter att en storspelare från förra säsongen, Fernando Forestieri, vägrat att spela. Tränare Carvalhal har dock öppet sagt att man inte tänker sälja anfallaren och det återstår att se om han får någon roll att spela under morgondagen.

Avspark

Vi bjuds på en tidig match imorgon där avsparken är klockan 13.30 på Hillsborough Stadium.

1 Kommentar

Kommentera