Inför: Stoke City – Leeds United

18 januari, 2019 - Linus.M

Forshaw hade en väldigt bra match senast.

Tre poäng för Leeds senast innebär fortsatt serieledning. Det är långt kvar men samtidigt är det nu många topplag har ryckt i tabellen föregående säsonger.

Undertecknad var på plats och såg krossen av Derby på Elland Road. Insatsen var helt fantastisk och det visar också att vi med all säkerhet kommer fortsätta vara ett topplag. Att helt neutralisera Derby på det sättet vi gjorde var väldigt imponerande, och när Jack Clarke spelar som han gjorde blir man varm i kroppen. Vilken otrolig talang vi har fått. Kan han fortsätta på den inslagna vägen har vi en riktig diamant i våra händer.

Leeds United
Vi tog äntligen tre poäng igen efter två raka förluster. Visserligen har vi spelat bra trots förlusterna, men det är poängen som räknas i slutändan. Därför var det extra skönt att fullständigt spela ut Derby förra omgången. Nu gäller det att fortsätta ta dessa livsviktiga trepoängarna. Till matchen mot Stoke kommer inga nya skadade spelare. Dock är Bamford, Brown och Berardi inte tillbaka. Brown kan möjligen få en bänkplats men Bielsa har gjort det klart att han kommer behöva några U23-matcher till, innan han är fullt redo. Cooper är tillbaka sedan Derbymatchen, vilket betyder att vår backlinje äntligen börjar ta form igen. Phillips är fortsatt avstängd och Douglas har någon vecka kvar för sin skada. Bielsa sade på sin presskonferens i torsdags att startelvan kommer bli densamma som mot Derby.

Stoke City
Stoke har haft en jobbigare säsong. Tränaren Gary Rowett sparkades efter förlusten mot Brentford. Därefter har den nu föredetta Luton-tränaren anställts av Stoke istället. Hans första match var mot Shrewsbury i ligacupen, som slutade med en 3-2 förlust. Spelare vilades dock, vilket gör att man inte ska dra för stora växlar av det. Stoke har i grunden ett väldigt bra lag, men har helt enkelt inte fått ihop det denna säsongen. Rädslan för Leeds är att nya tränaren kommer få igång laget, men han kommer inte ha hunnit sätta sin prägel på laget ännu. Med tanke på den dåliga formen, och att de egentligen inte har jättemycket att spela för, talar för Leeds. Självklart kan de göra en otrolig vändning och lyckas knipa en playoff-plats, men jag ser det som otroligt.

Matchen & Tips
Leeds kommer föra matchen som de gör med samtliga matcher. Har Forshaw en bra dag, som han hade mot Derby, kommer vi ha en stor fördel. Roofe kan inte sluta göra mål och han gör säkert ett av de tre vi kommer göra på lördag. 3-1 till Leeds slutar matchen.

Var? Bet365 Stadium, Stoke.
När? 16:00, lördag 19/2.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

Kommentera