Inför: Sunderland – Leeds

18 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Åter till vinnarspåret, eller kommer resultatraden fortsätta halta när Leeds imorgon besöker Sunderland på Stadium of Light?

Vinst för Leeds imorgon och rubrikerna kommer lyda att man inlett säsongen med att gå obesegrade i fem raka matcher. Förlust eller kryss och snacket kommer snarare kretsa kring att man inte vunnit någon av sina tre senaste. I matchen mot Fulham i tisdags inledde man svagt men hittade fotfästet ju längre matchen led och det hade nog inte varit helt orättvist om man fått med sig full pott från mötet.

Sunderland, ledda av förre Leedstränaren Simon Grayson, har i mångt och mycket haft en likadan säsongsinledning som Leeds. Man började med att kryssa hemma mot Derby i premiären och har därefter inkasserat en seger mot Norwich och ett nytt kryss mot play-offkandidaterna Sheffield Wednesday.

Under sommaren har man tappat en del nyckelspelare i exempelvis Jordan Pickford och Jermain Defoe. Här finns det emellertid gott om andra spelare som kan utgöra offensiva hot för Leeds. Yttern Aiden McGeady har fått en smakstart på sin sejour hos de svarta katterna och därtill har nyinköpta anfallaren Lewis Grabban också öppnat sitt målkonto för säsongen.

Leeds har omgetts av transferrykten i veckan där Burnleys jakt på Chris Wood tycks ha intensifierats. Som motaktion har klubben nu erbjudit anfallaren ett förbättrat kontrakt, trots att han redan sitter som bäst betald i laget. Under dagens presskonferens underströk Christiansen att han hoppas behålla Wood och att han förväntar sig 100 % fokus på Sunderland-matchen från Nya zeeländaren.

På mittfältet har Christiansen laborerat lite på sistone. Både Hernandez och Sáiz fick starta senast medan Kemar Roofe fick kliva åt sidan. Mateusz Klich väntar fortfarande på att få starta en ligamatch för laget medan Ronaldo Vieira lämnades helt utanför truppen senast.

Ser man till skadefronten är situationen oförändrad där Pennington och Berardi fortsatt saknas. Den sistnämnde förväntas preliminärt vara tillbaka efter landslagsuppehållet i september samtidigt som det tros dröja ytterligare ett tag för Pennington. Liam Cooper fick stå över senast med en stukad vrist men borde vara tillbaka imorgon. Om inte så stod unge Conor Shaughnessy för ett strålande insats i tisdags och kan få fortsatt förtroende.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Anita: Phillips, O’Kane: Alioski, Hernandez, Dallas: Wood

Avspark

Imorgon kväll kan vi bänka oss i tv-sofforna igen. Matchen börjar 18.30 och kommer sändas på Tv3.

1 Kommentar

Kommentera