Inför: Sutton United – Leeds

27 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Den fjärde omgången av FA Cupen står för dörren när Leeds besöker det lägst rankade av de återstående lagen i turneringen.

Efter tre raka segrar i turneringen ställs National League laget Sutton United på söndag mot vad som borde vara ett övermäktigt motstånd i Leeds. I förra omgången skrällde man dock och besegrade Wimbledon över två matcher.

Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet för Leeds är dock det faktum att Gander Green Lane täcks av konstgräs, något som man sällan stöter på i de högre divisionerna i England. Under veckan har laget emellertid delvis tränat på sin egen konstgräsplan vid träningsanläggningen Thorp Arch i förberedelse för mötet.

Leeds

Monk står inte inför några nya skadebekymmer men med ett hektiskt spelschema framöver lär det ändå roteras ordentligt i laget där spelare som Coyle, Phillips, Denton, Antonsson och Doukara hoppas på startplatser.

I mål kommer åtminstone Marco Silvestri att få starta då han vaktat kassen i samtliga av de cupmatcher som laget spelat hittills under säsongen.

På dagens presskonferens berättade Garry Monk att man dessutom kommer ha med sig unge Mallik Wilks i truppen. Under dagen har det sipprat fram uppgifter i England om Malliks bror, Raheem, som blivit mördad på en frisörsalong i Leeds.

Garry Monk berättade att man kommer stöda anfallaren på ”rätt” sätt.

LUSS passar på att skänka en tanke till Mallik med familj.

Sutton

Med så många divisioner mellan lagen är det svårt att peka ut ett ordentligt hot hos motståndarna. Spelarna i Sutton tränar två gånger i veckan och de allra flesta har dessutom andra jobb vid sidan av fotbollen.

Ser man till lagets säsong så här långt så är det de rutinerade herrarna på mittfältet som gjort mest för laget i poängavseende. Jamie Collins och Nicky Bailey har gjort sex respektive fem mål vardera medan lagets bästa anfallare, 26 årige fransosen Maxime Biamou har hittat målet vid tre tillfällen.

Avspark

Matchen spelas på söndag med avspark 15.00. Mötet sänds på Viasat Sport Premium och Viaplay.

Kommentera