Inför: Swansea City – Leeds

20 augusti, 2018 - Fredrik Karlsson

Säsongens hittills tuffaste test står för dörren när Leeds imorgon tar sig an nedflyttade Swansea i Wales.

Säsongsinledningen har varit enastående för Leeds del. Media och andra fotbollsengagerade står i kö för att hylla Bielsas fotboll. Argentinaren, som själv hade ett kontraktserbjudande från morgondagens motståndare 2015, menar emellertid att det svåra inte är att träna in en spelidé utan snarare att vara den trogen under en hel säsong.

Leeds såg även oförskämt starka ut i början av förra säsongen. Men till skillnad från den ponduslöse Christiansen verkar Bielsas bygge inte vara något luftslott. Imorgon väntar ett stålbad som säkerligen kommer ge en bra indikation till åt vilken riktning den här säsongen barkar.

4-1-4-1 (eller 3-3-3-1, om man så vill)-formationen förväntas även imorgon där de allra flesta är pigga och krya. Forshaw saknas alltjämt och dessvärre har nu även Pontus Jansson gjort honom sällskap på skadelistan. Förra säsongen hade det varit ett rejält avbräck, men den här säsongen har svensken haft svårt att ta en tröja framför Berardi, som Bielsa hyllade under dagens presskonferens, och Cooper.

Kemar Roofe sågs med en kylklamp runt foten efter matchen senast, men verkar spelredo och om så är fallet lär dyrgripen Bamford få inledda ännu en match på bänken.

Förväntad startelva (4-1-4-1)
Ayling, Berardi, Cooper, Douglas
Phillips
Hernandez, Sáiz, Klich, Alioski
Roofe

Det Graham Potter-ledda Swansea har även de haft en fin inledning på säsongen där man vunnit två och kryssat en. Senast spelade man 0-0 borta mot Birmingham. Även de har en svensk på skadelistan och i deras fall rör det sig om målvakten Kristoffer Nordfeldt. Centertanken Wilfried Bony saknas också då han dras med en knäskada.

Matchbilden

Ett Leeds som pressar, pressar och pressar. Men den här gången möter man ett bollskickligt Swansea som dessutom går in i matchen med gott självförtroende. Gissningen är att Leeds behöver göra första målet, annars ligger nog dessvärre säsongens första mintramp nära till hands.

Var: Liberty Stadium
När: Tisdag, 20.45
Tv: Tv3 Sport och Viaplay och Viafree

Kommentera