Inför: West Brom – Leeds United

10 november, 2018 - Linus.M

Blir det ytterligare ett mål ikväll, Roofe?

Det vankas en otroligt spännande och viktig match för båda lagen, denna lördagskväll. Det kommer skilja två, fem eller hela åtta poäng mellan lagen efter idag. Låt oss hoppas att det blir åtta.

Man kan knappt komma ihåg senast det var en sådan här stämning i klubben. Vinsterna har börjat rulla in igen och om det nu är på det viset att vi haft vår lilla nedgång redan, då kan det här bli riktigt roligt. Det blev heller aldrig tre raka förluster som andra lag varit med om, som nu ligger i toppen. Vi har hela tiden lyckats avvärja dessa och istället fått med oss ett oavgjort resultat eller i vissa fall även vinst. Senast vann vi ganska övertygande mot Wigan, även om siffrorna stannade på 2-1. Detta gör att vi är i toppen av tabellen med 16 matcher spelade och nu väntar då alltså en annan favorit, nämligen West Brom på bortaplan.

Leeds United
Skadesituationen för Leeds hade, som vanligt, kunnat vara bättre. Ayling, Brown, Berardi och Bamford är alla långtidsskadade och kommer tillbaka tidigast i januari. Detta hade kunnat vara värre, men man får istället se det som att vi kommer få nya krafter i januari och att vi då kan fortsätta vårt segertåg. Annars ser det ljust ut i lägret. Hernandez är tillbaka som aldrig förr och har redan gjort både mål och assist. Samma gäller för Roofe som verkligen kommit tillbaka och levererat som vi behöver att han gör. Man kan fråga sig vad Bielsa har bett spelarna att äta, när spelare som Roofe, Phillips och Klich spelar som gudar. Inget ont om dessa tre, men det har minst sagt haft sina tveksamma stunder i klubben. Phillips är en av de absolut bästa defensiva mittfältarna i Championship just nu, vilket säger en hel del om Bielsas verk. Till matchen mot West Brom tror jag Bielsa inte ändrar ett vinnande lag. Saiz har fått infinna sig på bänken de senaste matcherna på grund av hans dippande form, han är dock ganska bra att ha som en inhoppare i andra halvlek.

West Brom
West Brom började säsongen väldigt bra och visade en stund att de verkligen var att räkna med. De har dock på senare tiden haltat rejält. De sista fem matcherna har det blivit raden 1-1-3 vilket har gjort att de åkt ur topp sex och befinner sig just nu på en sjundeplats i tabellen. Den här formen behöver givetvis brytas om de vill fortsätta att ha en chans till uppflyttning, men de har spelarna för att ändra formen. Spelare som Gayle, Bartley, Hegazy och Johnstone är spelare som kan gå in i väldigt många lag i den här ligan. Gayle kommer dessutom tillbaka mot oss från en skada, vilket kommer stärka dem rejält. De har även mittfältaren Harvey Barnes som vi var ute efter i sommar, någon som också presterat väldigt fint under hösten. Honom kommer vi få se upp med.

Matchen & Tips
Detta kommer bli en match mellan två lag som gjort otroligt många mål denna säsongen. Fördelen för oss är att West Brom är duktiga på att släppa in mål också, något vi är lite bättre på att inte göra. Med tanke på att vi spelar som vi alltid gör mot alla lag är det inte svårt att gissa hur vi kommer ställa upp. Eftersom West Brom är på hemmaplan, kommer de inte kunna backa hem vilket gör att det kommer bli mål i den här matchen. Jag tror dock Leeds fortsätter sitt vinnartåg och vinner med 3-2. Roofe gör två och PONNE får göra ett.

Var? The Hawthorns, West Bromwich.
När? 18:30, lördag 10/11.
TV? Ja! Matchen sands på Viasat Fotboll HD & Viaplay.

Marching on Together!

Kommentera