Inför: Wigan Athletic – Leeds United

17 augusti, 2019 - Linus.M

Får Eddie göra sitt första inhopp i ligan idag?

Lördagseftermiddagen bjuder på en knepig bortamatch för Leeds när de ska möta Wigan Athletic. Senast lagen möttes dog uppflyttningshoppet till Premier League för ett av lagen, som därför har revansch att utkräva.

Leeds lyckades inte få med sig alla tre poäng mot Nottingham Forest på Elland Road. Det var dock ett överlägset Leeds som gjorde allt för att vinna. Forest hade ett skott på mål och gjorde tyvärr mål på det, vilket gör förlusten irriterande. Det är tråkigt att tappa poäng på hemmaplan, därför måste vi nu se till att vinna mot Wigan.

Leeds United
Ayling och Roberts fortsätter vara skadade. Nu kom information om att Roberts förmodligen är tillbaka innan Ayling. Med tanke på att Dallas har gjort det bra som högerback så är det ingen större katastrof. Helder Costa och Eddie Nketiah gjorde en bra match i cupen mot Salford, som Leeds vann, men ingen av dem får starta på lördag. Det kommer bli samma elva som dominerade mot Forest. Förhoppningsvis är Nketiah med på bänken denna gång, om vi skulle behöva ännu en forcering i slutet av matchen.

Wigan Athletic
Wigan startade säsongen väldigt fint genom att vinna mot Cardiff på hemmaplan med 3-2. Därefter förlorade man klart mot Preston borta vilket gör laget svårt att läsa av. Det är på hemmaplan de ska ta sina poäng om de ska klara kontraktet denna säsongen, vilket gör det till en nervös match. Wigan har ett lag som inte kommer kämpa om platserna högre upp i tabellen tror jag, vilket gör detta till en match där Leeds ska vinna.

Matchen & Tips
Hade inte Leeds dominerat mot Forest hade man kunnat vara nervös inför matchen idag. Jag tror vi gör ett tidigt mål i första halvlek och därefter blir det en relativt enkel match. 3-1 till Leeds där Nketiah får hoppa in och göra mål.

Var? DW Stadium, Wigan
När? Lördag 17/8, 16:00
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

Kommentera