Inga nya kontrakt för Leeds ungdomar

3 mars, 2016 - Thom Mattsson

Enligt Mowatts agent Mark Rankine så har inga kontraktsförhandlingar påbörjats med Alex Mowatt, trots att han bara har 12 månader kvar på sitt kontrakt till sommaren. Detta går tvärtemot vad Steve Evans tidigare sagt att förhandlingar har påbörjats.

Rankine kommenterar så här, efter att han fått frågan om han och Mowatt haft någon kontakt med klubben angående förlängning; “Absolutely none whatsoever. Nobody has spoken to me about it, or to Alex”.

Taylors och Cooks agenter har också fått frågan om deras spelare blivit erbjudna kontrakt men valde att inte kommentera. Cook signade ett nytt 2 års kontrakt så sent som i slutet av säsongen 2014/2015 och har kommenterat att han trivs väldigt bra i Leeds och tycker sig utvecklas i rätt riktning. Om detta är tillräckligt för att han ska skriva kontrakt vet vi inte och förmodligen inte han själv heller då det verkar som att han inte blivit erbjuden något nytt kontrakt.

Rykten säger fortsatt också att det finns en klausul i hans kontrakt som gör att klubbar kan köpa honom för £5m till sommaren om Leeds inte går upp i Premier League. Personen som accepterat att skriva in detta i hans kontrakt måste varit galen. Jag har svårt att tro att detta skulle vara sant men om det hade varit det så förstår jag i så fall inte varför vi inte sålde honom i januari fönstret för de £8-9m som det ryktades om att Bournemouth ville köpa honom för.

Framtiden får utvisa om våra ungdomar kommer representera Leeds United när den nya säsongen börjar i augusti.

Marching on together

Kommentera