Inget U-19 EM för Cook

28 juni, 2016 - Fredrik Karlsson

CoookLagets manager Garry Monk bekräftar idag att Lewis Cook kommer spendera hela försäsongen med Leeds.

Nästa månad drar U-19 EM igång och Lewis Cook, som har varit en integral del av Englands lag, har känts given till att bli uttagen i truppen som beger sig till Tyskland.

Men efter samtal mellan Garry Monk och U-19 landslagets tränare, tillika förre Leedstränaren Aidy Boothroyd, har man beslutat att behålla den talangfulle mittfältaren på Thorp Arch där han kan få en full försäsong tillsammans med sina lagkamrater.

Cook själv var såklart sugen på att visa sin upp sin talang inför stor publik men Monk menar att han tog det beslut som var bäst för klubben och i utsträckning kanske även för Cook.

Jag pratade med Aidy Boothroyd, tränaren för England för hans åldersgrupp och han förstod. De ville såklart att Lewis skulle vara där med dem men det var ett beslut jag var tvungen att ta.

Jag spelar skurken här men det var för rätt anledningar, England förstår det och Lewis förstår det. Jag tror att det är det bästa för oss.

Monk förklarar vidare att en anledning till att han behåller Cook på Thorp Arch är så att spelaren ska ha tid på sig att lära sig sättet som han vill att laget ska spela fotboll.

– Om Lewis redan hade spelat för mig i 12 månader så hade jag gärna sett honom följa med, för då hade han vetat hur jag vill spela och vad jag vill införa. Eftersom han inte vet det så är det ytterst viktigt at han är här och lär sig det från dag ett.

Det är ingen lätt sak att acceptera men han har tagit det bra. Han förstår anledningarna och han instämmer i mitt beslut och förstår varför han behöver vara här.

1 Kommentar

Kommentera