Jansson: Jag behöver inte bindeln på armen för att vara kapten

5 september, 2017 - Fredrik Karlsson

I ett stort uppslag av gårdagens Yorkshire Evening Post pratar Pontus Jansson om play-off, kaptensbindeln och sin position.

Fyra matcher – noll insläppta mål. Det är lagets facit sedan Pontus Jansson återvänt från sin avstängning.

I ett lag fyllt av nytt blod har svenskens betydelse ökat ännu mer från förra säsongen, men till mångas förvåning landade kaptensbindeln ändå hos förra säsongens vice-kapten Liam Cooper.

Jansson berättar för Yorkshire Evening Post att han hade diskussioner angående kaptensrollen med tränaren Thomas Christiansen, men att de enades om att han klarade sig bra utan den.

– Jag pratade några gången med honom om den. Det jag sa till honom kan jag säga igen nu. Jag behöver inte bindeln på armen för att vara kapten. Jag kan vara kapten även utan den.

– Jag skulle inte ändra mig för att jag var kapten, jag skulle spela på samma vis oavsett. Så för mig är det inte särskilt viktigt för att vara ärlig.

På grund av skador under säsongsinledningen har mittbacken fått variera mellan att spela till höger och till vänster i mittlåset, till skillnad från förra säsongen där han till stor del spelade till vänster om Kyle Bartley. Men för 25-åringen tycks det inte göra någon större skillnad.

– Det spelar ingen roll för mig. Jag är glad när jag spelar. I matchen mot Fulham spelade jag med Conor (Shaughnessy) och försökte hjälpa honom. Han trivdes bättre till höger så för mig var det inga problem.

Oavsett position och kaptensroll spelar Jansson för tillfället i ett Leeds vars målsättning är play-off. Och den här gången försöker han dra lärdom av förra säsongens nederlag.

– Jag tror att det största misstaget vi gjorde förra säsongen var när vi började prata om play-off och hur många poäng vi behövde för att nå dit.

– Det är ett farligt misstag att göra och jag tycker att vi behöver vara smarta i år. Vi måste jobba en match i taget och att ta tre poäng i nästa match är det enda vi borde lägga fokus på.

Förhoppningsvis får vi se Ponne i aktion redan på lördag när Leeds tar emot Burton på Elland Road.

3 Kommentarer

Kommentera