Jansson köper hus i Leeds: ”Jag trivs i England”

9 juli, 2017 - Fredrik Karlsson

Med en dryg månad kvar innan säsongen sparkar igång finns det fortfarande en del kvar att göra på transfermarknaden. Till supportrarnas lättnad ser det åtminstone ut om att Pontus Jansson förblir en Leedsspelare ett tag till.

Svensken skrev nyligen på ett treårskontrakt med klubben efter spekulationer om att Southampton skulle vara intresserade av hans tjänster. Försäsongen är nu i full gång och i en intervju med Yorkshire Evening Post berättar Jansson att han ser positivt på den kommande säsongen.

– Förra säsongen var bra. Leeds har haft bekymmer under de senaste tio åren och har inte haft någon stabil position. Vi spelade bra fotboll och vann tillbaka fansens förtroende. Från vintern och framåt var Elland Road nästan fullsatt varje match och varje borta match var fantastisk.

– Det var bara under de sista få matcherna som vi tappade och förhoppningsvis kommer vi vara redo från starten den här gången och inte sex, sju matcher in på säsongen.

– Jag är här för att vinna Championship. Jag hoppas att de andra har samma mål som mig.

Den nygifta 26-åringen har nyligen köpt ett hus i staden och säger att han trivs med sin roll i klubben.

– Jag trivs i England. Jag har sagt det sedan dag ett. Det känns nästan som att vara i Sverige. Vi har hittat ett hus och jag är väldigt glad över att vara här. Jag känner att jag har en viktig roll i den här klubben.

Jansson blev dessutom tillfrågad om hur han ser på lagets nya tränare Thomas Christiansen och förklarade att dennes spelfilosofi har många likheter med Garry Monks.

– De är unga båda två och vill bygga upp spelet bakifrån. Jag tror att det kommer bli väldigt bra med honom. Det är den sortens fotboll som jag gillar att spela, att bygga upp anfall och hålla bollen efter marken, inte bara rensa. Jag tycker att han har flera bra idéer.

1 Kommentar

Kommentera