Jansson manar till lugn

30 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Pontus Jansson gjorde igår en hyllad presskonferens inför matchen mot Sheffield Wednesday där han bland annat talade om lagets nya spelstil, säsongens målsättning och Penningtons likheter med Victor Nilsson-Lindelöf.

En samtalspunkt under säsongsupptakten har varit lagets omvända sätt att hantera motstånd. Förra säsongen kom vinsterna ofta mot lagen som spelade fysiskt, medan man fick det desto kämpigare mot de bollrullande lagen. Den här säsongen är det tvärtom, men Jansson menar att man nu står redo inför kommande utmaningar.

– Nästa gång vi spelar mot ett fysiskt lag kommer vi förbereda oss bättre, gå ut och vinna och sen kommer ingen prata om det här.

– Vi har fått en bra start och blir inte stressade om vi förlorar en match. Det är bara att fokusera på nästa. Det enda som är viktigt är maj månad, när vi ser hur tabellen ser ut och vilka tre lag som når Premier League. Vi tar det match för match i maj kommer vi vara i Premier League. Det är så vi måste tänka.

– Alla vill slå oss. Många i det här landet hatar Leeds. Leeds har haft 15 tuffa år. Nu är vi på väg tillbaka. Folk får hata oss, jag bryr mig inte.

Förlusterna mot Millwall och Cardiff har en gemensam nämnare, och den är fysisk fotboll. Jansson berättar att han bland annat tror att svårigheterna mot dessa motstånd har att göra med att många av de nya spelarna inte är vana vid Championship-fotboll

– Vi har många nya spelare och det kan ta tid att komma in i Championship-fotbollen. Vi har diskuterat det och kommer förbereda oss för en ny fysisk match imorgon.

– Om du ser till alla 24 lag i tabellen så är Ipswich, Millwall och Cardiff de tre med fysiska lagen i ligan.

– Förra säsongen var vi bra mot de fysiska lagen och hade kanske problem med de som rullade boll. Den här säsongen har det varit tvärtom. Lag som spelar fotboll, dem har vi dödat från första minuten.

I matchen mot Cardiff drog lagkaptenen Liam Cooper som bekant på sig en utvisning. In i hans ställe förväntas inlånade Matthew Pennington kliva. Och Pontus Jansson ser likheter mellan honom och sin lagkamrat i landslaget, Nilsson-Lindelöf.

– Han är en bra spelare. Han är professionell och vill utvecklas. Han påminner mig om Lindelöf i Manchester United. De är liknande som fotbollsspelare men också som personer, trevliga och lugna. Han är en bra kille och om han får spela tror jag att vi kommer göra en bra match.

Kommentera