Jansson nominerad till årets idrottare

11 december, 2017 - Fredrik Karlsson

Staden Leeds egna idrottsgala har släppt nomineringarna till årets idrottare och där finner vi, som enda Leedsspelare, Pontus Jansson.

Svensken har sedan han kom till klubben gjort ett enormt avtryck och var en av nyckelspelarna i det lag som sånär nådde kvalspel förra säsongen.

Motiveringen till utmärkelsen är fritt översatt och lyder:

“Den stora svenska försvararen har blivit lite av en kulthjälte kring Elland Road sedan han skrev på för Whites i början av säsongen 2016. Vad som började som ett låneavtal gjordes permanent i februari 2017 då den förre Malmö- och Torinospelaren skrev på ett treårskontrakt. Efter att Leeds precis missat att nå en kvalplats valdes Jansson in årets lag både av SkyBet Championship och EFL, vilket cementerade hans status som en supporterfavorit. Och det verkar som att känslan är ömsesidig. När Jansson gifte sig under sommaren 2017 uppvaktade bandet det lyckliga paret med en svensk version av Pontus Jansson’s Magic, He Wears a Magic Hat – sången som Leedssupportrarna skapat speciellt för honom. Jansson kvalificerade sig också nyligen för VM 2018 tillsammans med Sverige.”

Galan kommer hållas den första mars 2018 och Jansson möter tufft motstånd i bland andra den framgångsrike boxaren, tillika Leedssupportern, Josh Warrington såväl som rugbyspelaren Stevie Ward.

1 Kommentar

Kommentera