Jansson om att vara supporterfavorit: Vi vinner matcherna, det är det viktigaste

4 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Sällan har en spelare blivit favorit hos fansen på Elland Road lika snabbt som Pontus Jansson. Den reslige svensken har redan gett upphov åt en egen supporterramsa men understryker att resultaten på planen går före allt annat.

Mittbacken har ett fint facit under sin inledande tid hos klubben där man gått segrande i fem av de hittills sex matcherna han spelat. Förra veckan kom han med i omgångens lag och med sin hårdföra spelstil har snabbt vunnit många hjärtan kring Elland Road.

I en intervju med viasatsport.se berättar svensken lite om hur det känns att vara en favorit bland fansen.

Det kul såklart när man kommer till ett nytt lag. Men vi vinner matcherna, det är det viktigaste för mig. Under min tid i klubben har vi vunnit fem av sex matcher. Men det är väldigt roligt att ha fått en ramsa efter att man bara varit där i knappt en månad.

Ramsan han refererar till är:

Oh Pontus Jansson’s magic
He wears a magic hat
And if you throw a brick at him
He’ll head the f*cker back.

Jansson är nöjd med sin speltid och är dessutom förvånad över den höga spelnivån i the Championship och förklarar att det är en positiv överraskning.

– Jag har fått en bra start och fått spela en massa matcher. Sedan har det gått bra men jag har samtidigt väldigt mycket kvar att ge. Sedan har jag blivit väldigt positivt överraskad av Championship då jag inte hade sett en match innan jag kom hit. Kvalitetsmässigt så är det mycket bättre än vad jag trodde på förhand, även tempomässigt.

Jansson har onekligen fått en kanonstart på sin karriär i England och vi håller tummarna för att han fortsätter på den inslagna vägen.

Hela intervjun finns att läsa här.

 

Kommentera