Jansson om karriärens vändpunkt

28 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Bild från: Loomstride

Idag ser vi honom som en av mest ponduskraftiga spelarna som huserat i mittlåset under de senaste åren. Men det var inte förrän i en träningsmatch 2011 som Pontus Jansson fick känslan av att han kan ta sig an vem som helst.

Svensken har redan gjort sig ett namn kring Elland Road med sin hårdföra spelstil och det var i en intervju med Sky Bets Facebook-sida under gårdagen som Jansson berättade att han har en viss Zlatan Ibrahimovic att tacka för sitt stora självförtroende.

Det var under en träningsmatch 2011 när Malmö tog sig an AC Milan och Jansson hamnade i närkamp med Ibrahimovic.

– Jag tror att, i min karriär, så förändrades allt för mig vid det ögonblicket. Vi hade en närkamp i en 50-50 situation. Jag gav allt och jag tror att han också gjorde det. Han föll till marken medan jag stod upp. Så efter det förändrades allt för mig ”om jag kan göra det mot Zlatan, så kan jag göra det mot vem som helst.”

Imorgon får vi se om mittbacken kan dominera på nytt när Leeds tar emot Burton Albion.

4 Kommentarer

  1. Hartey

    Pontus dominerade mot Burton som han gör i nästan alla matcher han spelat för Leeds. Man kan nästan säga att den stora förändringen i försvaret kom i förlusten mot Hudds. Vi förlorade 0-1 och det var tungt men Pontus gjorde en kanonmatch och det uppmärksammades

  2. sportcarl1

    Och förlusten mot Hudds var inte så mycket att säga om. Var om jag minns rätt ett skott 5 meter utanför straffområdet. Bartley/Jansson har inte gjort en dålig match ihop. Och skulle manc sätta ihop en drömlika från championshiptiden är de givna

Kommentera