Jansson talar ut om flytten

2 september, 2016 - Fredrik Karlsson

Fotbollskanalen publicerar idag en artikel där journalisten, tillika Leedssupportern, Olof Lundh intervjuar Pontus Jansson om dennes flytt från Turin till Yorkshire.

Pontus Jansson anslöt till Leeds i somras, några veckor efter att klubben tackat nej till en värvning av Joel Ekstrand på grund av dennes skadebekymmer. Ironiskt nog var det just det som gav Leeds möjligheten att plocka svensken till Elland Road.

Till Fotbollskanalen säger Jansson:

Mihajlovic och presidenten var inte säkra på att mitt knä skulle hålla en hel säsong, och jag var lite skadad som säkert påverkade lite. Eftersom jag jobbat före och efter träningar i ett par år för att mitt knä ska bli bra och så får jag höra det, då blev jag också förbannad. Det enda rätta var att lämna och de gick med på det.

Den givna följdfrågan blir huruvida Jansson nu känner sig färdig med Torino.

Färdig är jag inte, jag är fortfarande utlånad, men där är en klausul som säger att om jag spelar 20 matcher så måste Leeds köpa mig och 20 matcher ska jag spela.

För 25 åringen har det blivit sporadiskt med speltid sedan han anslöt, men igår meddelade man som bekant att lagkaptenen Sol Bamba lämnar klubben och Jansson ser fram emot fler minuter på planen efter landslagsuppehållet.

Problemet är att jag inte var fysiskt redo, haft en rörig försäsong med skador och utan tränar i sex, sju dagar. Nu fick jag match i Ligacupen och det kändes bra men det var rätt inpå ligamatchen. Nu ska jag spela, inget snack om saken.

Som avslutning blir skåningen tillfrågad vad han tycker om Massimo Cellino

Han är kung. Jag har bara träffat honom ett par gånger, haft ett lite längre snack innan jag kom hit. Riktigt, riktigt härlig person. Han är typisk italienare. Han har gillat mig ända sedan han var i Cagliari och har haft en bra relation med min tränare i Torino.

Intervjun i sin helhet finnes här.

2 Kommentarer

Kommentera