Japansk landslagsman till Leeds?

11 september, 2017 - Robin Persson

Leeds fantastiskt lyckade värvningar denna säsong kan snart komma att bli ett namn starkare.  Enligt källor till bland annat Yorkshire Evening Post skall den japanske landslagsmannen Yosuke Ideguchi vara klar för en flytt till Yorkshire när transferfönstret öppnar i januari.

Den nyligen 21 år fyllda mittfältaren spelar för Gamba Osaka i den inhemska ligan, men har alltså redan fått representera det japanska landslaget. Det blev 90 minuter mot Australien i VM-kvalet i slutet på augusti månad. En fin insats kröntes då med matchavgörande 2-0  i form av en riktig projektil från Ideguchi.

Så sent som förra veckan startade han kvalmötet mot Saudiarabien som Japan förlorade med 0-1.

Leeds United sägs ha betalat mittfältarens utköpsklausul på £700, 000 och det blir mycket spännande att följa denna potentiella affär. Kommer den att offentliggöras nu, eller i januari när transferfönstret åter öppnat? Värvningsansvarige Victor Orta har tidigare hintat om att en “stor” värvning varit på gång från Asien.

Lyckas man med att få arbetstillstånd för en så pass ung asiatisk spelare då? Det lär framtiden få utvisa, men kanske en utlåning är aktuell då Storbritannien har hårdare regler än exempelvis Spanien och Holland.

2 Kommentarer

Kommentera