Julhälsning från LUSS

24 december, 2016 - Robin Persson

Så här halvvägs in i säsongen vill vi i styrelsen passa på att tacka all Lussare för den fantastiska respons vi fått för re-lanseringen av LUSS.

Medlemstillströmningen har varit enorm. Idag är vi 406 betalande medlemmar och det kommer hela tiden nya ansökningar. Det är både gamla trotjänare men även helt nya medlemmar som upptäckt oss. Det tycker vi givetvis är kul och vi hoppas på att ni vill fortsätta att stödja Leeds och LUSS.

Shoppen har fått in halsdukar, mössor och t-shirts (hittills) denna säsong och försäljningen går lysande! Kolla in www.luss.se/shop för att se vad vi har i lager.

Ska stora medlemsresan slå rekordet och komma över 100 deltagare? I skrivandets stund är 73 personer anmälda till resan och vi vet att fler är på gång!

För första gången på många många år ser det ljust ut för Leeds. I alla fall om vi tittar på vad som sker på planen. I dag ligger vi på en välförtjänt 5:e plats på 38 poäng. Men tabellen är jämn och många lag är oss i hälarna. Newcastle och Brighton som ligger automatisk kvalificering till PL verkar väldigt starka i år och dom rår vi nog inte på. Men en play off ska vi definitivt hoppas på.

Vad tycker ni förresten om våra målvakter Rob Green och Marco Silvestri? Vem är vår förstemålvakt? Green känns som en stabil CS-målvakt, han gör det han ska och kanske inte så mycket mer. Marco däremot kan göra de mest spektakulära reflexräddningar blandat med mer obegripliga missar. Gå gärna till vår ”poll” och rösta.

Det roligaste av allt är ändå att vi har två svenskar i truppen. Marcus Antonsson och Pontus Jansson. Tyvärr har ju inte Marcus fått så mycket speltid, mycket beroende på spelsystemet. Och Wood gör ju mål vilket även Marcus gör när han får spela. Pontus Jansson däremot är given i startelvan. Och vilken succé han har gjort. Han har verkligen fått kultstatus och med en egen sång sjungen till sig. Mittlåset med Pontus och Kyle Bartley måste tillhöra de 6–7 bästa i hela ligasystemet. Luke Ayling icke att förglömma.

Mittfältet då? Det är väl här det brister och behövs förstärkningar. Exempelvis Philips har ju inte rosat spelet direkt. Vi har ju även en del skador här. Vieria har varit positiv men rykten säger att andra klubbar är och rycker i honom. Sacko, Bridcutt och Mowatt är inte dåliga men…

Anfallet känns väl ganska ok men det skulle också behövas förstärkas med en naturlig målskytt. Wood längst fram som målgörare fungerar så länge han är frisk. De övriga måste snart börja producera mål de också.

Fortsätt gärna att dela och ”lajka” våra artiklar och inlägg på hemsidan och Facebook. Det förtjänar våra hängivna skribenter.

Till sist vill vi i styrelsen tacka alla för den första halvan av säsongen och passa på att önska alla Lussare en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!!!

Kommentera