Kinesiskt konsortium vill köpa Leeds?

30 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

bberRykten har börjat cirkulera runt i England kring det faktum att ett kinesiskt konsortium, lett av Leedssupportern Steve Tappin, ska vara intresserade av att köpa klubben.

Det var den kinesiska tidningen China Daily som under gårdagen kom ut med nyheten där man publicerade flera citat från grundaren av konsultfirman Xinfu, Steve Tappin, där han förklarade att det finns definitivt intresse av att köpa klubben.

Jag har haft en rad möten med berörda parter hela veckan, och det finns definitivt intresse av att köpa Leeds men jag vill försäkra att det blir en långsiktig investering, ordentligt arbetskapital och rätt ledning så att det kan bli en stabil plattform hållbar för framgångar i Premier League.

Leeds United är en stor klubb med en väldigt stark supporterbas och stor potential för investerarare, speciellt om man kan återvända till the Premiership.

– Det finns enorm potential för kinesiska investerare. Leeds är en sovande jätte. Märkesvärderingarna av Manchester United, Manchester City och Barcelona når upp till miljarder dollar och för inte så länge sedan brukade Leeds vara där uppe bredvid dem.

Huruvida detta mynnar ut i något låter vi tiden utvisa.

1 Kommentar

Kommentera